Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Algı Operasyonu

4 Mayıs 2015 20:03

Adil Yıldız

7 Haziran yaklaşıyor. Vatandaşlara siyasi partiler bol keseden dağıtmaya etmeye devam ediyor. Her gün medya yolu ile vaatleri duyuyoruz. Bazı yurttaşlarımızın kafaları karışık.
 

Hayrettin Kaya

Bazıları zaten futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutuyorlar oy verecekleri yer belli. Bazı vatandaşlarımız dur bakalım daha neler olacak diye beklemede. Peki nasıl olacak? Bu zamana kadar yapılanları görmek ya da işlerine gelmeyen tarafı görmemek nasıl bir duygudur acaba?

Siyasi partiler kampanyaları devam ediyor. Tüm partiler seçim beyannamesini açıkladı. Beyanname demek iktidara gelirsem yapacağım işler anlamına geliyor. Peki kaç seçmenimiz okudu! Yada okumak istiyor yada bilgi sahibi.

Özü şu şekilde değerlendirebiliriz. Ekonomi olarak iyi hissettirmek. Yani askeri ücret şu olmalı, bu olmalı, borçlulara şifa dertlilere deva olmak. Milletin ekonomik genetiği ile ‘’oy’’tacirliği yapmaya devam. Geçmişte hatırlıyorum da ‘’İki anahtar’’vadi ile iktidara gelmiş hükümetlerimiz oldu! Aldık mı iki anahtarı ben hatırlamıyorum. Hatırlatan var ise bana hatırlatsın.

Bu necip millet artık boş vaatlere karnı tok. Söylem yerine eylem istiyor seçmen.

Ekonominin üzerine kurulan kampanyalar rağbet görürken ,bu ülkenin milli eğitimi,milli savunması,kültürü,,sanatı,sporu,sağlığı,doğası,insan hakları,yani kısacası materyalist düşünce ön planda,insani herhangi bir şey yok.İnsan ise hiçe sayılmış durumda.

Tüm partiler seslerini duyurmak için medya ile kol kola girmeye çalışıyor. Reklam bu sefer yurt genelinde yarışın içersinde. kampanyaları medya yolu ile seçmene ulaşmak için var gücü ile çalışıyorlar.İktidar partisi de büyük pastadan nasibini aldığını görüyoruz.Peşinden CHP çalışmalarını seçmene ulaştırmak için iyi bütçe ile çalışmalarına devam ederken MHP her zaman olduğu gibi sessiz bir şekilde kampanyasını yürütüyor.

HDP ise bu seçimlere Türkiye genelinde giriyor. Daha önceleri bağımsız olarak güneydoğu ve doğu Anadolu’da seçmenleri ile seçime hazırlanırken

Yakın bir zamanda CnnTürk tv’de canlı yayında kendisini dinliyorum ve diyor ki;HDP’ye ‘’Medya haksızlık ediyor’’ gerektiği kadar medya’da yer alamadıklarını anlatıyor.Ya arkadaş;üç saat Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalında sana özel program yapılıyor halen medya desteği yok diyorsun.Nasıl yani biri bana anlatsın bu durumu.

Cnn Türk kimin televizyonu Aydın Doğan’ın yani Doğan Medya’nın. Doğan medya en iyi şekilde’’Algı Operasyonu’’nu yapıyor zaten. Bu ülkenin üzerinde çok ameliyatlar yapmış olan Doğan grubu şimdi’de HDP üzerinden seçmene seslenmesine yardımcı oluyor. Tüm mecraları ile algıyı şu şekilde kurguladılar. Baktılar ki Ak Parti yani mevcut hükümete istediklerini yaptıramıyorlar bu sefer nasıl yıkarım düşüncesi ile yeni proje oluşturdular. Bu proje de Selahattin Demirtaş.

Amaç ise; HDP barajı aşmalı Ak Parti istediği sandalye sayısına ulaşmasın. Yani Türkçesi şu .Barajı aşarlar ise tek başına hükümet olmalarını engellemek.Efendim neymiş Kürt hareketi Mecliste temsil edilmeliymiş,Tüm haklarını mecliste aramalılarmış.Güneydoğu’dan şehitlerimiz gelirken bu arkadaşlar Kandil meclisin demiydiniz.Gurubunuz var dı.Neden o zaman silahların susmasına izin vermediniz.

Demokrasi anlayışı kulağa çok hoş geliyor. Evet böyle olmalı mı olmalı. Peki ‘’Çözüm süreci’’başlatan bu hükümet değil mi? Siz masa’ya oturduğunuzda katil Abdullah Öcalan serbest kalması pazarlığı yaptınız mı yapmadınız mı?Peki Abdullah Öcalan dışarıya çıkması adına, silahların susmasını söyledi mi söyledi,  proje adamı Selahattin Demirtaş neden halen kandil’de silahların bırakılmaması konusunda  sessiz kalıyorsun?Çünkü işine gelmiyor.Hükümet ile pazarlık masasında 6-7 Ekim Olaylarını ve seçmenini koz olarak kullanıyorsun da ondan.Eğer barajı geçemez isen seçmenine işaret fişeği olarak %10 barajı göstereceksin ve ülkeyi kaosa sürüklemek için tehditler savuracaksın.Zaten Tv programında üstü örtülü olarak ima ettin.

Anlayış şu; Düşmanımın düşmanı dostumdur…

 Seçmen olarak Ak parti’nin politikasını beğenmemiş olabilir bunu çok net olarak anlayabilirim.O zaman MHP’ye ya da CHP’ye verin.Yok olmaz illede HDP’nin barajı aşması gerekliliği işleniyor.

Ne çabuk unuttuk. Şehitlerimizi ne çabuk unuttuk kundaktaki bebemizi, ne çabuk unuttuk yıkılan, yakılan iş makinelerini.

Bu ulus çok şeyler yaşadı. Bu milletin genetiği ile oynayanlar derslerini aldı. Bu baraj bir aşılır ve açılır ise hep beraber baraj suları altında kalırız.

O zaman ise ‘’Algı operasyonu’’nu yapanlar yatlarına binerek okyanus ötesine giderler. Benim yatım yok. Yine ne olur ise olsun bu ülkenin gerçek sahipleri zarar görür.

Benim halkım gerekeni yapar hiç kuşkum yok…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.