Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Ayancık MHP’de toplu istifa

MHP Ayancık İlçe Başkanı Necati KALAFAT, dün Saat 20:00’de MHP İlçe Bşk.lığı binasında yaptığı basın açıklamasıyla MHP Ayancık İlçe Yönetim Kurulu olarak, topluca istifa ettiklerini açıkladı.

Ayancık MHP’de toplu istifa
5 Mayıs 2016 10:39

MHP Ayancık İlçe Başkanı Necati KALAFAT, dün  Saat 20:00’de MHP İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasıyla MHP Ayancık İlçe Yönetim Kurulu olarak, topluca istifa ettiklerini açıkladı.

Kalafat yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Saygıdeğer Arkadaşlar; Kıymetli basın mensupları; Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır şartlardan kurtulması ancak İktidar alternatifi olacak güçlü bir MHP ile mümkündür. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz partimiz, çok büyük bir oranda oy kaybederek, ağır bir yenilgiye uğramış, 14 yıldan beri ülkeyi kuralsız ve sorumsuz şekilde yöneterek uçurumun kenarına getirmiş olan AKP’ye yeniden tek başına iktidar imkanı vermiş, eli kanlı PKK’nın siyasi temsilcisi olan bir partinin gerisine düşürmüştür. Bu durum davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır. Ancak 47 yıllık şerefli bir maziye sahip partimiz bugünkü oy oranına layık değildir. Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması , aksi halde ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan bu güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmeleri ve teşkilatlarımıza bir kurultay’da bu sorunlar tartışılsın baskıları üzerine bizler de,İlçe teşkilatı olarak,gerek hem tabanımızın hem de vatandaşlarımızın nabzını tutarak tüzüğümüzün bize vermiş olduğu demokratik hakkımızı kullanmak suretiyle Sinop MHP İl Başkanımız Sn .Ceyhan DEMİR ile birlikte hareket ederek Genel Merkezi’mizden bir “Olağanüstü kongre “ toplanması yönünde talepte bulunduk.

Türkiye genelinde Sn.Meral Akşener, Sn.Koray Aydın ve Sn.Sinan Oğan’ın topladığı imzalar hukukçular tarafından birleştirilen ve birleştirme tutanakları da noterce onaylanan toplam 548 imza MHP Genel Merkezi’mize teslim edilmesini müteakip, genel merkezimizin bizzat tüzük kurultayını toplamayıp kurultay talep edenlere mahkeme yolunu göstermesi üzerine üzülerek ve istemeyerek de olsa başka yol kalmadığından, tüzük kurultayının toplanması için Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açılmış ve dava 08 Nisan’da “Kurultayın toplanması” yönünde karar vermiştir. Genel Merkezimizin bu süreçte Kurultay isteyen İl ve İlçe Teşkilatlarını görevden alması bir demokrasi ayıbıdır. Görevden alınan birçok İl ve İlçe Teşkilatlarının ardından 03 Mayıs 2016 tarihinde Sinop İl Bşk.ı ve Mrk. İlçe Bşk.ları da görevden alınmışlardır. Partimizin ufkunu açacak, iktidara taşıyacak bu talebimiz karşısında İl ve İlçe Teşkilatlarının feshedilmesini demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımız gibi parti tabanında kamplaşma, kutuplaşma ve bölünmelere yol açmasından ,partimizi büyütmeyip aksine küçültmesinden kaygı duymaktayız. Genel Merkezimizin bu antidemokratik tavır ve davranışlarına bir tepki olarak, ayni safta göreve resmen devam etmenin bir anlam taşımadığına karar verdik . MHP Ayancık İlçe Bşk.ve Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri olarak 24 01.2015 tarihinde İlçe Kongresiyle seçildiğimiz görevlerimizden topluca istifa ediyoruz.Partimize, Vatanımıza,  Milletimize, İl ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

Necati Kalafat

MHP Ayancık İlçe Bşk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.