Dolar 32,4919
Euro 34,7350
Altın 2.489,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 17°C

Chp’li Karadeniz: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Güvencesi Atatürk Gençliğidir!”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türk Halkı’nın ve Türk Gençliği’nin Kuvvayi Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Chp’li Karadeniz: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Güvencesi Atatürk Gençliğidir!”
17 Mayıs 2016 18:48

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türk Halkı’nın ve Türk Gençliği’nin Kuvvayi Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Karadeniz, “Atatürk’ün gençliğe hitabesini rehber edinen Türk Gençliği, 19 Mayıs’ta Atatürk’ün başlattığı özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma ideallerine sahip çıkan Türk Ulusu, Türkiye’yi bu değerlerden uzaklaştırmayı hedefleyen ulusal bağımsızlık bilincimizi yok etmeye çalışan her türlü uygulamasının karşısında dimdik ayakta duracaktır” dedi.

CHP’li Karadeniz’in mesajı şöyle:

19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olarak kabul edilen, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olarak Cumhuriyet tarihimize geçmiştir. Türk Ulusunun emperyalizm ile mücadelesinin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğumuna giden ilk tohumların atıldığı, bu mücadelenin Önderi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği gündür.

Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 97’inci yılını kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve Kuvayı Milliye ruhuna ve Cumhuriyet değerlerine saldıran, bu değerleri ortadan kaldırmak isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türk halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaret ve kararlığını baskı altına almak isteyen, çaresizlik duygusunu bütün topluma yaymayı amaçlayan, bağımsızlık ruhunu kaybetmiş bir toplum oluşturmayı hedefleyenlerin karanlık niyetlerinin gerçekleşmesine Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok güvendiği Türk Gençliği asla izin vermeyecektir.

Atatürk’ün gençliğe hitabesini rehber edinen ve Atatürk’ün ‘Benim bütün ümidim gençliktedir’ diyerek seslendiği Türk Gençliği, 19 Mayıs’ta Atatürk’ün başlattığı özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma ideallerine sahip çıkan Türk Ulusu, Türkiye’yi bu değerlerden uzaklaştırmayı hedefleyen ulusal bağımsızlık bilincimizi yok etmeye çalışan her türlü zihniyetin karşısında dimdik ayakta duracaktır. Türk halkı, Kuvvayi Milliye ruhuyla Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edecektir. Bundan hiç şüphemiz bulunmamaktadır.

Bu mücadelenin Önderi ve kurtuluş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi minnetle anıyor, Türk Ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.