Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

KPSS 2016 Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Her yıl milyonlarca kişinin girdiği ve atanma hayali ile çalıştığı KPSS için 2016 maratonu başlıyor.

KPSS 2016 Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
Aslan Özdemir
17 Mart 2016 21:34

2016 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı için başvuruda son tarihin 31 Mart 2016 olduğu açıklandı. Resmi olarak yapılan açıklamada adayların 31 Mart 2016 tarihine kadar KPSS için başvuru yapması gerektiği ifade edilirken başvurular ÖSYM merkezlerinden yapılabilecek. Kamu Personel Seçme Sınavı farklı oturumlardan oluştuğu için adayların girmek istediği her oturum başına 55 Türk Lirası sınav ücreti ödemesi gerekiyor.

Hayrettin Kaya

Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyinde yapılacak sınav için yapılan başvurularda 31 Aralık son tarihi olurken konuda sınav tarihleri de netlik kazanmış durumda. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 22 Mayıs ile 29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan sınava başvuru yapan adaylar katılabilecek.

Farklı oturumlardan oluşsa da sınava başvuran adayların 22 Mayıs’ta yapılacak sabah oturumuna girmesi zorunlu. Diğer oturumlar ise kişiler kendi tercihlerine göre katılım gösterebilecek. Fakat katılım göstermek isteyen adayların sınav son başvuru tarihine kadar bu konudaki sınav ücretini ödemesi ve sınav başvurularında hangi oturumlara girecekse oturumları işaretlemesi gerekiyor. Başvuru sırasında istenen bu bilgiler sayesinde kişilerin hangi sınavlarda yer alacağı belirlenerek sınav okulu ve sınav yerleri netleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.