Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

OSB Mağdurlarına Yardım Yok

Sinop’ta etkili olan kar yağışı sonrası Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerinin çatıları çöken ve yaşanan olaydan dolayı mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen işletme Vali ile görüştü.

OSB Mağdurlarına Yardım Yok
Aslan Özdemir
5 Şubat 2016 15:35

Geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar yağışı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki birçok işyerinin çatısının çökmesine neden olmuştu. Kardan zarar gören işletme sahipleri dün ortak bir basın açıklaması yaparak “Devletten bu konuda destek beklediklerini ancak şu ana kadar herhangi bir desteğin kendilerine verilmediğini” ifade ettiler.

Hayrettin Kaya

OSB MAĞDURLARINA YARDIM YOK!
Sinop’ta etkili olan kar yağışı sonrası Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerinin çatıları çöken ve yaşanan olaydan dolayı mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen işletme sahipleri dün Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından işletme sahipleri valilik önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Devletin kendilerine sahip çıkmadığını belirten Necati Öztaş; “Yaklaşık 15 tane firmanın çatısı çöktü. Tesisimizin büyük bir kısmı çatı olarak yıkıldı. Bu konu ile ilgili sayın valimiz gelmişti. Devletin desteğinin arkamızda olduğunu devletin güçlü olduğunu söylemişlerdi. Bu güne kadar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan herhangi bir destek veya yardım gelmedi. Organize Sanayi’den sadece su aidatları ertelendi. Şuanda bulunduğumuz durum daha kötü. Birçok insan şuan da işsiz. Kredi taleplerimiz oldu. Biz devletiz bankalara karışamayız. Yatırım teşvik belgelerimizle ilgili süre uzatımı istedik. Sinop’ta yatırımcı olarak pek fazla bir şey görmedik. Herkesin elini taşın altına koyarak bir şeyler yapmasını istiyoruz. Ama biz yalnız kaldık. Bu yalnızlığımızı ifade etmek için bugün buraya geldik. Biraz evvel de sayın valimizle görüştük. Herhangi bir yardım da yapılmayacağını öğrendik. Sayın valimizin bize dediği işyerlerinizi sigortalı yaptırsaydınız bunları karşılardınız dolayısıyla biz size herhangi bir şey yapamayacağız dediler. Ama bu Sinop’ta değil de doğu bölgesinde olsaydı sanıyorum böyle olmazdı. Mevzuata göre herhangi bir yardım yapılma konusu yokmuş. AFAD’ın gönderdiği yardım Özel İdare kanalıyla kar temizliğinde kullanılmış.” dedi.

Diğer bir mağdur Kenan Bayramoğlu ise yaptığı açıklamada; “AFAD’tan bir para geldi, bu para geldiyse afet var ki geldi. Bizi niye ayırdılar anlamadık. Bana göre şuan da Sinop’ta bürokraside bir sıkıntı var. İlgilenenler yok. Bu olay başka bir yerde olsa bu olayın üzerine düşerler miydi? Bürokrasi olarak, siyasi olarak daha da bastırmaları gerekiyor. Biz istediğimiz soruların cevabını istediğimiz gibi sayın vali hanımdan alamadık. Olay bizim üzerimize kaldı.” diye konuştu.

İşyeri zarar gören bir diğer yetkili Dursun Yaşar da şu ifadeleri kullandı; “Geçici yerler bularak çalışmaya devam ediyoruz. Devletimizin desteğini göremedik. Ruhsat aşamasında olduğumuz için dolayısıyla sigorta da yaptıramadık bunu izah ettik. Ama çözümü yok dediler.”

Yaşanan bu olayın Sinop’taki siyasetçilerin hiçbir duyarlılığının olmadığını gösterdiğini belirten işyeri sahipleri; “Eğer onlar isteselerdi bu işi çözerlerdi.” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.