Dolar 32,4478
Euro 34,4878
Altın 2.471,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Rabia Hatun Camii Dualarla İbadete Açıldı

Sinop’un Erfelek İlçesi Ova Mahallesinde Erfelek İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapılan Rabia Hatun Camii ve Kur’an Kursu dualarla ibadete açıldı.

Rabia Hatun Camii Dualarla İbadete Açıldı
23 Nisan 2016 11:45

Sinop’un Erfelek İlçesi Ova Mahallesinde Erfelek İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapılan Rabia Hatun Camii ve Kur’an Kursu dualarla ibadete açıldı.

Cuma Namazının akabinde yapılan programa Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya,Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,İl Müftüsü Mustafa Erkan ,İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu,Erfelek Kaymakamı Hasan Taş,Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek,Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan,Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Erfelek Kaymakamı Hasan Taş ve İlçe Müftüsü Mikail Özkan “Bu Camii ve Kur’an kursu eserini  vücuda getirirken ,maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına ,hayırseverlere ve erfelek halkına teşekkür ederek Rabia Hatun Camii ve Kur’an Kursunun ilçemize hayırlı olmasını yüce mevlâdan niyaz ediyorum” dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan ise “Cenab-ı Hak Kur’an-ı Azimüşşan’da şöyle buyuruyor “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.”buyurmaktadır.Bu ayeti kerimede sadece mescitlerin imarı değil Cenab-ı Hakkın kullarının kalplerinin imarı da bu Ayeti Kerimenin muhtevası içindedir. Rabia Hatun Camii ve Kur’an Kursunun ilçemize ve Ova Mahallesine hayırlı olmasını yüce mevlâdan niyaz ediyorum”dedi.

Açılışta konuşan Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise “Yapılan bu cami ve Kur’an Kursunun yapılmasına vesile olan ve yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerin hayırlarının kabul etmesini yüce mevladan niyaz ediyorum”dedi.

Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya konuşmasında şunları söyedi “Camileri mü’minlerin bir araya getirdiğini,kaynaşmamızı,birlik ve beraberliğimizi tesis etmekte önemli bir etkendir.Bu eserlerin vücuda gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, Camimiz ve Kur’an Kursumuz hayırlı olmasını yüce mevladan niyaz ederim.”dedi.

İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yaptığı duanın ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Davetlilere yapılan ikramın arkasından program sona erdi.

Haber:Ahmet Ermiş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.