Dolar 32,5067
Euro 34,5896
Altın 2.498,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Sağlık Hizmeti Ayağımıza Geliyor

Sinop Kamu Hastaneleri Sağlık Hizmetini Vatandaşların Ayağına Götürmeye Devam Ediyor.

Sağlık Hizmeti Ayağımıza Geliyor
28 Nisan 2016 15:50

Sinop Kamu Hastaneleri Sağlık Hizmetini Vatandaşların Ayağına Götürmeye Devam Ediyor.

Gerçekleşen sağlık hizmetleri ile ilgili bilgiler veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper DELİER  yaptığı açıklamada “Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa bağımlı bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen sağlık (muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon) hizmetlerini içermektedir”

Evde bakım hizmetinde amaç, günlük yaşam şartlarını en az seviyede etkilemek ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ayrıca evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden; ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gereklidir. Evde sağlık bakım hizmeti alan hastalar daha çok ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, ortopedi, kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, özellikle de felçli, kanser tedavisi gören, bakıma muhtaç yaşlılar ve engellilerdir.

Sinop’ta Atatürk Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere 2 alanda Evde Sağlık Hizmetleri Birimi bulunmaktadır. İlimizde toplamda 700 hastaya evde sağlık hizmeti sunuluyor. Bunlardan 250 hasta diş tedavileri için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Kübra ÖZGÜR tarafından, 450 hasta ise Atatürk Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri doktoru Uz. Dr. Fulya YARAR ve ekibi tarafından tedavi görüyor.

Atatürk Devlet Hastanesi evde sağlık hizmetleri sorumlu doktoru Aile Hekimliği Uzmanı Fulya YARAR yaptığı açıklamada “2015 yılında 1261 hasta takip edildi, bu hastalara toplamda 5712 vizit yapıldı. Bu yıl ise nisan ayı itibariyle 450 hastaya tedavi süreci devam ederken, 93 yeni hasta kaydı yaptık. Ayrıca, gerekli görüldüğü takdir de bazı hastaların palyatif bakım merkezine yatışlarını yapıyoruz” diyerek palyatif bakım servisinin de faaliyette olduğunu vurgulamış oldu.

Bu hastalara yara bakımı, enjeksiyon, infüzyon, sonda, diş çekimi, diş taşı temizliği, protez ve diğer kısa süreli hemşirelik hizmetleri ile laboratuvar tetkik ve test hizmetlerine ihtiyacı olanlara da bu konuda hizmet vermekteyiz. Ayrıca evde bakım hizmeti alan hastalarımızın acil durumlar dışında randevu ile hastanelere muayene olmaları için nakil işlemlerini yürütüyoruz.

Hizmet alan hasta ve hasta yakınlarının genel yorumları

Evde Sağlık Bakım Hizmetleri tarafından yapılan tedaviler de ve takiplerde hastaların ve hasta yakınlarının son derece memnun oldukları gözlemleniyor. Özellikle hasta yakınlarının “ evde sağlık bakım hizmetlerinin çalışmalarından memnunuz, onlar olmasa yaşlı ve yatağa bağlı hastalarımızı hastanelere götüremeyiz, Allah doktorlarımızdan ve hemşirelerimizden razı olsun, bizlere kendi çocuklarımız gibi davranıyorlar” gibi sözleri de doktorlarımıza moral veriyor. Sonuç olarak hastaların ve hasta yakınlarının uygulanan bu hizmetten memnun olduklarını görüyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.