Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Samsung Galaxy S7 Edge ve Microsoft Lumia 950 XL Karşılaştırması

Telefon dünyasının bir numaralı isimlerinden Samsung’un Galaxy S7 Edge model telefonu ile Microsoft Lumia 950 XL akıllı telefonu arasında nasıl farklar var? Hangisi daha iyi?

Samsung Galaxy S7 Edge ve Microsoft Lumia 950 XL Karşılaştırması
15 Mayıs 2016 14:16

Yazılım dünyasının tartışmasız lideri olan Microsoft’un akıllı telefon üretmeye başlamasıyla, telefonlarda da işletim sistemi olarak kullanılmaya başlanan Windows, Samsung Galaxy serisinin gözdelerinden olan S7 Edge’ye rakip olabilir mi? Bu sorunun cevabını ancak Samsung Galaxy S7 Edge ve Microsoft Lumia 950 XL karşılaştırmasında bulabiliriz.

Lumia serisinin en ileri teknolojiyle donatılmış 950 XL modeli kalınlık olarak Samsung Galaxy S7 Edge’den fark edilemeyecek ölçülerde kalın. Bakarak kesinlikle anlayamazsınız ancak fabrika çıkış ölçüleri incelendiğinde anlaşılabiliyor.

Samsung Galaxy S7 Egde ağırlık olarak 157 gram ancak Lumia 950 XL 165 gram. Batarya güçleri incelendiğinde de küsurat fark var. Galaxy S7 Egde 3600 mAh’ye sahip pil ile çalışırken, Lumia 950 XL ise 3340 mAh ile çalışıyor. Bu da bize Samsung Galaxy S7 Egde’nin bataryasının daha uzun ömürlü olduğunu gösteriyor. Ama tabi batarya her şey değil. Diğer özelliklerle devam edelim.

Her iki telefonun çözünürlüğü aynı. Bu da rekabetin kızgın olacağını söylüyor. Sadece ekran ölçüsü olarak fark var. Microsoft Lumia 950 XL 5.7 inç AMOLED ekrana sahipken, Galaxy S7 Egde 5.5 inç Super AMOLED ekrana sahip. Lumia’nın ekranı S7’ninkinden azıcık büyük.

Galaxy S7 Egde Snapdragon 820 işlemciyi barındırırken, Lumia 950 XL Snapdragon 810 işlemci ile çalışmakta.
Galaxy S7 Egde’nin 4 GB RAM’i bulunuyor. Lumia 950 XL ise 3 GB RAM’a sahip. Her ikisinin de depolama alanı aynı, 32 GB.

Ön kameraları karşılaştırıldığında eşitlik bozulmuyor. İkisinin de ön kamerası 5 megapiksel. Ama iş arka kameraya gelince Lumia ağır basıyor. Zira Lumia 20 megapiksellik kameraya sahipken, S7 Egde sadece 12 megapiksel kameraya sahip.

Gelelim en büyük farka. Kullanıcıların daha iyi değerlendireceği şey; Microsoft’un kendi ürünü olan Windows 10’u Lumia 950 XL serisinde kullanması ve Galaxy S7 Egde’nin Android’in 6.0 sürümünü kullanması.

Yeni geçilen 4,5G teknolojisine her ikisi de uyumlu. İkisi aynı zamanda NFC desteğine de sahip. Ancak Lumia 950 XL sadece siyah ve beyaz renklerde üretilmiş. Galaxy S7 Egde’nin ise siyah ve beyaza ek olarak altın ve gümüş renklerinden modelleri mevcut.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.