Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Snapdragon Wear adına yeni bir sistem daha!

Snapdragon Wear adına eklenen yeni sisteme göre bundan sonra akıllı Android saatler daha da fazla başarılı olacak.

Snapdragon Wear adına yeni bir sistem daha!
Aslan Özdemir
13 Şubat 2016 17:10

Snapdragon Wear adına eklenen yeni sisteme göre bundan sonra akıllı Android saatler daha da fazla başarılı olacak.

Hayrettin Kaya

Qualcomm, gelecek nesil giyilebilir cihazlar için yeni platformu  Qualcomm Snapdragon Wear ve  tüketicilere giyilebilir teknolojiler alanında  yeni ve zengin deneyimler yaşatacak ürün ailesinin ilk üyesi Snapdragon Wear 2100 SoC’u duyurdu. Snapdragon Wear 2100 çip ile yüzde 25 oranında daha düşük güç tüketecek olan akıllı saatler, böylece şu ankinden çok daha uzun pil ömrü sunacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulanan, Qualcomm Technologies Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Raj Talluri, “Qualcomm Technologies, şu an Android ile çalışan giyilebilir cihazların çoğuna güç veren Snapdragon 400 işlemci de dahil geniş ürün yelpazesi ile giyilebilir teknolojinin lideridir. Snapdragon Wear platformu ve Snapdragon Wear 2100 SoC’un gelmesi ile Qualcomm Technologies gelecek nesil giyilebilir cihazlarda zarif tasarımları, daha uzun pil ömrünü, akıllı algıyı ve her zaman bağlantılı deneyimleri mümkün kılarak bu teknolojide konumunu daha da güçlendiriyor. Bu avantajların; giyilebilir teknoloji dünyası içerisinde yer alan mobil, moda, spor ekosistemi içerisinde büyük rağbet göreceğini düşünüyoruz.” dedi.

LG Electronics Giyilebilir Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Yoon ise “LG ve Qualcomm Technologies, geçen iki yıl içerisinde yaptıkları yakın işbirliği sonucu giyilebilir teknoloji dünyasına yön vermektedir. Bu işbirliği sonucu birçok akıllı saat ve çocuk saati geliştirdik. Qualcomm Technologies’in gelecek nesil giyilebilir teknolojisi ile ilgili planlarından memnuniyet duyuyoruz. Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci ile birlikte yeni işbirlikleri yapmayı planlıyoruz. Bu yılın sonuna doğru yeni ve inovatif kullanım imkânlar sunacak yeni akıllı saatlerimizi ve giyilebilir cihazlarımızı duyurmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Qualcomm ayrıca, 6. nesil LTE çoklu-mod yonga seti Qualcomm Snapdragon X16 LTE modemi de duyurdu. Bu yeni modem, 14nm FinFET veQualcomm RF Transceiver WTR5975 teknolojileri üzerine inşa edildi. Snapdragon X16 LTE modem ticari olarak üretilen ilk Gigabit Sınıfı LTE yonga seti olup 1 Gbps’ye varan fiber hızında LTE Kategori 16 indirme hızı sağlarken, 256-QAM ile FDD ve TDD spektrumu genelinde 4×20 MHz’ye kadar Carrier Aggregation (CA) indirme yolunu destekliyor. Modem ayrıca 2×20 MHz çıkış yolu CA’ya ek olarak 150 Mbps’ye varan çıkış yolu hızları için 64-QAM desteği de sunuyor.

Qualcomm’un yeni Snapdragon X16 LTE modemi ile Full HD videoların indirilmesi dakikalara düşecekken, özellikle 360 derecelik HD VR videolarda, veri transferi noktasında büyük gelişim yaşanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.