Dolar 34,5342
Euro 36,2695
Altın 2.967,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 9°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
9°C
Hafif Yağmurlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C
Cum 13°C

Ağırlığının ortalama 1000 katını kaldırmaya gücü olan madde!

Ağırlığının 1000 katına kadar kaldıran yeni bir madde üretimi yapıldı, bu madde sayesinde 1000 kata kadar ağırlık kaldırılabilecek.

Ağırlığının ortalama 1000 katını kaldırmaya gücü olan madde!
13 Şubat 2016 16:58

Ağırlığının 1000 katına kadar kaldıran yeni bir madde üretimi yapıldı, bu madde sayesinde 1000 kata kadar ağırlık kaldırılabilecek.

Hem esnek olan, hem de ağırlından 1000 kat daha fazlasını kaldırabilen bu yeni madde, sıradan bir lastik gibi görünmesine rağmen son derece sağlam.

Esnek ve dayanıklı olmasının yanı sıra “şekil hafızası” özelliğine de sahip olan bu madde, ilk şeklini her zaman koruyor. Şekil hafızası, maddelerin zamanla özündeki şekillerine dönmesini sağlayan özel bir teknoloji.

Oldukça zor bir üretim aşamasına sahip olan bu maddeler, şekilleri ne kadar çok değişirse değişsin, ilk şekline kendi kendine geri dönebiliyorlar. Maddenin şekil hafızası özelliğini vücut ısısıyla, yani yaklaşık 35 dereceyle tetiklemek adına ayarlamış olan bilim adamları, yeni üretilen bu maddenin tıpta dikiş ipi olarak kullanılabileceğinden ve vücut ısısıyla temas etmesiyle birlikte orijinal şekline geri dönebileceğinden söz etti.

Webtekno’nun haberine göre bu maddenin şekil hafızası özelliğinin farklı sıcaklıklarda da aktifleşebileceğinden bahseden kimya mühendisi Mitch Anthamatten, bu maddenin ilerleyen senelerde yapay deri üretmek için kullanılabileceğine dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.