Dolar 34,5820
Euro 36,3281
Altın 2.980,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 9°C
Yağmurlu
Sinop
9°C
Yağmurlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C
Cum 12°C

2019 Yılı Muhtar Maaşları Ne Kadar? Zamlı Yeni Ücret nedir?

Yerel seçimlerinde yaklaşmasıyla birlikte muhtarlık için başvurular yapıldı. Maaşları beğenilen muhtarların 2019 yılında aldıkları maaş ne kadar olacak? Mahalle ve köylerde seçimle başa gelen muhtar maaşı ne kadar?

2019 Yılı Muhtar Maaşları Ne Kadar? Zamlı Yeni Ücret nedir?
14 Ocak 2019 10:40

Yerel seçimlerinde yaklaşmasıyla birlikte muhtarlık için başvurular yapıldı. Maaşları beğenilen muhtarların 2019 yılında aldıkları maaş ne kadar olacak? Mahalle ve köylerde seçimle başa gelen muhtarlar ne kadar maaş alır? Seçmenlerin oyu ile muhtar olan kişi ne iş yapar? Muhtarlık son dönemlerde neden en çok konuşulan konu oluyor? Muhtar nasıl olunur?

Son dönemlerde muhtarların gerek ekranlarda gerekse halk arasında isimlerinin çok duyulması verilen değerin artış gösterilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Külliyede yaptığı davetler nedeni ile başlamıştır. Toplantılar ile gündemde yer alan ve mahalli birimlerde aslında herhangi bir siyasi partileri temsil etmeyen muhtarlar vatandaşlar tarafından seçimle iş başına gelirler. Vatandaşlar tarafından her 5 yılda bir seçimle iş başına gelen muhtarlar, bulundukları mahalleyi veya köyü yanında bulunan 4 aza üyesiyle birlikte görev yapar. Bağlı bulunduğu yerin tüzel kişiliğini temsil eden muhtarlar ihtiyaçların giderilmesi için gerekli işlemleri düzenler ve talep oluştururlar. Yönetimler ile mahalle veya köy arasındaki düzen ve birliği bir arada tutmak muhtarların yükümlülüğü altındadır.

2019 Yılı Muhtar Maaşları Ne Kadar? Zamlı Yeni Ücret nedir?

MUHTAR NASIL OLUNUR?

Muhtar olmak için her 5 yılda bir yapılan Yerel seçimlerde aday olmak gerekmektedir. Mahalle veya köylerde yaşayan kişiler tarafından seçimle başa gelebilen muhtarlar, adaylık için kendi çalışacakları azaların isimleri ile birlikte müracaat ederek adaylığını ilan ederler. Gerisi  seçimlerde seçmenin oylarını alarak birinci olma konusunda ilerlemekle alakalıdır. Muhtar Maaşları Ne Kadar sorusunun yanıtı ise aşağı kısımda yer almaktadır.

KİMLER MUHTAR OLABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş herkes muhtarlık için aday olabilir. Muhtarlık seçimlerinde en çok oyu alan kişi muhtar olarak ilan edilir. Seçimle görev başına gelen muhtar adayı dilerse kendi muhtarlık odasını veya bürosunu kendisi hazırlayabilir. Ancak birçok köyde muhtarlık odaları kişi mülkiyetinden ayrı olduğu için yer değişimi yapılmaz.

MUHTAR MAAŞLARI NE KADAR?

Ülkemizde bulunan 81 vilayetin her birinde yer alan mahalle ve köylerde muhtar bulunmaktadır. İl ilçe ve beldelerde yer alan ve seçimle iş başına gelen her bir muhtar adayı, seçim sonucunda galibiyetini ilan etmesi ile mazbatasını alır ve muhtarlık görevine başlar. Muhtar Maaşları Ne Kadar gibi soruları sizler için araştırdık. www.hesaplimemur.com sitemizde yer alan özel hesaplama modülü ile sizlerde gelecek yılların maaşlarını oranları ile hesaplayabilirsiniz.

Muhtar Maaşları Ne Kadar diye merak uyandıran sorunun asıl kaynağı ise daha önceleri muhtarların kendi uyguladıkları belgelerden para almaları idi. Ancak her muhtarın daha önce aldığı aylık maaş asgari ücretten düşük olması idi. Son dönem içinde muhtarların maaşlarındaki büyük artış ile birlikte 2018-2019 Muhtar Maaşları yaklaşık olarak 2 Bin Türk lirasına kadar ulaştı. Her yıl yapılan zamlar ile birlikte bu ücretler artabilmektedir.

Yapılan yeni düzenlemeler sayesinde artık Sosyal Sigortalar Primlerini muhtarlar kendi ceplerinden ödemiyorlar. Sigorta primlerini artık devlet kendisi karşılıyor. Bu oluşum sayesinde muhtarların 2018 yılı itibari ile maaşları yaklaşık olarak 2 Bin Yedi yüz seviyelerinde yer alıyor.

Kaynak: hesaplimemur

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.