Dolar 38,2145
Euro 44,0767
Altın 4.158,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 13°C
Az Bulutlu
Sinop
13°C
Az Bulutlu
Sal 13°C
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 15°C

TEK TEK DENETLENDİ!

Sinop’ta, okul kantinleri, marketler ve kasaplar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.

TEK TEK DENETLENDİ!
9 Ocak 2024 15:12

Kent Merkezinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şubesi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince okul kantinlerinde, kasaplarda ve marketlerde denetimler gerçekleştirildi. Gıda denetim ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde, ürünlerin saklama koşullarını, son tüketim tarihlerini, kullanılan madde ve malzemelerin gıdaya uygunluğu, hijyen şartlarını, ürünlerin muhafaza sıcaklığını, satışı yasak olan ve besin değeri düşük ürün kontrolü ve sevk raporları konu hassasiyetle denetledi. Ayrıca İl Ticaret Müdürlüğü ilgili personelleri tarafından, söz konusu işletmelerde; etiket ve fiyat listeleri, üretim yeri bilgisi, ürün satış fiyatı, ürün birim fiyatı, ürün özelliği ve marka bilgisi kapsamında denetimler düzenlendi.

Yapılan denetimlerde işletme sahipleri ve çalışanların bilgilendirilmesinin yanı sıra, bu uygulamaların aralıksız olarak devam edeceği bildirildi. Öte yandan yapılan gıda denetimlerine Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem de katıldı.

 

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.