Göz, Burun ve Kulak Damlalarının Orucu Bozup Bozmadığı
Göz, burun ve kulak damlalarının orucu bozup bozmadığı konusunda merak ediyorsanız, bu içerikte detaylı bilgi bulabilirsiniz. Oruçlu iken bu tür ilaçları kullanmanın dinen bir sakıncası var mı, öğrenmek için okumaya devam edin!
Göz Damlası Orucu Bozar mı?
Göz damlası kullanmanın orucu bozup bozmayacağı konusu, uzmanlar tarafından incelendiğinde, göze damlatılan ilacın miktarının çok az olduğu belirlenmiştir. Damlatılan ilacın büyük bir kısmı göz kırpılmasıyla dışarı atılırken, geri kalanı ise göz ve burun boşluğunu birleştiren kanallarda emilir. Bu durumda göz damlası kullanmak orucu bozmaz.
Burun Damlası Orucu Bozar mı?
Buruna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık olarak 0,06 cm3’tür. Bu ilacın büyük bir kısmı burun çeperleri tarafından emilirken, çok az bir kısmı mideye ulaşır. Ayrıca burun damlası kullanmanın yeme içme anlamı taşımadığı da göz önünde bulundurularak, burun damlası orucu bozmaz.
Kulak Damlası Orucu Bozar mı?
Kulak damlası kullanırken de dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunsa da kulak zarı bu kanalı tıkar ve ilacın boğaza ulaşmasını engeller. Dolayısıyla kulağa damlatılan ilaç, midede etkili olmayacak şekilde kulak içinde emilir. Bu nedenle kulak damlası kullanmak da orucu bozmaz.