Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Ayancık’ta engeller var!

Ayancık’ta engeller var!
30 Temmuz 2024 11:53

Ayancık’ta yaşayan fiziksel engelli vatandaşlar, önlerine çıkarılan engeller nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar.

İlçede tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren Adem Yalçınkaya, gazetemize yaptığı açıklamada, son günlerde ilçede karşılaştığı engelleri fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını ve tepki gösterdiğini belirtti.

İŞGAL EDİLİYOR

Önüne çıkan engellere karşı kamuoyu oluşturmaya çalışan Adem Yalçınkaya, engelli rampalarının önünün ve kaldırımların çeşitli şekillerde işgal edildiğini belirtti. Yalçınkaya gibi birçok vatandaş da işgal edilen kaldırımlar ile rampa önüne park edilen araçlara tepki gösterdi.

Ayancık'ta engeller var!

Özellikle trafiğin yoğun ve işlek olduğu Yalı Mahallesinde engelli rampalarının önlerine araçlar çekiliyor. Cahit Övet Caddesi, Prof. Dr. Sedat Demircan Caddesi ile Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki kaldırımların da çeşitli malzemeler ile işgal edilmesi nedeniyle de hem yayalar hem de tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar zorluk yaşadıklarını belirterek “Benzer durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. İnsanların bu konularda daha duyarlı olmasını istiyoruz” dediler.

BAKIM GEREKİYOR

Yalçınkaya açıklamasında “Engelli rampalarının park yeri olarak kullanılması, tekerlekli sandalye, bisiklet veya bebek arabası kullanan vatandaşlar için erişim zorluğu yaratıyor. Engelli rampalarının önündeki mazgalların aralıklarına tekerler sıkışıyor. Yönünün ayarlanması ve ilçede bulunan engelli rampalarına bakım yapılması, önlerine plastik duba konularak araç çekilmesinin önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Ayancık'ta engeller var!

RESMİ KURUMLARA ERİŞİM KISITLAMASI

Yalçınkaya sadece cadde ve sokaklarda değil resmi kurumlarda da erişim kısıtlaması yaşadıklarını belirterek “Araçların kaldırımlara, rampaların önüne çekmesi dışında birçok resmi kurumlara ulaşamıyoruz. Kurumların engelliler için düzenlenmesi, erişim kısıtlamasının kaldırılmasını temenni ediyoruz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Ayancık'ta engeller var!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.