Dolar 34,2554
Euro 37,0018
Altın 3.025,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Dilara Övet, Ayancık Keteninden İlham Alan Projeleriyle Başarıya Devam Ediyor

Ayancık keteninden aldığı ilhamla başarılara imza atan Dilara Övet, keten kumaşının sürdürülebilir hale gelmesini hedefliyor.

Dilara Övet, Ayancık Keteninden İlham Alan Projeleriyle Başarıya Devam Ediyor
18 Ekim 2024 19:27

Ayancık keteni ile hazırladığı ürünlerle birincilik kazanan Dilara Övet, başarılarını memleketine olan bağlılığıyla sürdürüyor.

2022 yılında Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Fashion Eskişehir” yarışmasında “Gündelik Kadın Giyim” kategorisinde birinci olan Dilara Övet, tamamen geri dönüştürülebilen, sürdürülebilir bir kadın giyim koleksiyonu sunmuştu. Bu başarısı sayesinde İtalya’da yüzde 100 başarı bursu kazanarak master yapma hakkı elde etti.

ESERLERİNE AYANCIKLI KADINLARIN İSİMLERİNİ VERDİ

Dilara Övet kazanmış olduğu Milano Naba Üniversitesi’nde tamamladığı tez çalışmasında da Ayancık ketenini konu aldı. Övet yaptığı açıklamada keten üretiminde emeği geçen kadınlara ithafen ayakkabılara onların isimlerini verdiğini belirterek “Ayancık keteninden sürdürülebilir modern kadın ayakkabı koleksiyonu oluşturdum. Bu projede keten kumaşının üretiminde emeği geçen güçlü kadınlara ithafen ayakkabılara özel olarak onların isimlerini verdim. Ve bunlar başta Ayancık ketenine gönül vermiş olan değerli hocam Asuman Yılmaz ve ketene önem veren diğer takım arkadaşlarının isimleri oldu. Bu projede onlara yer vermek benim için önemliydi.” dedi.

Dilara Övet, Ayancık Keteninden İlham Alan Projeleriyle Başarıya Devam Ediyor

AYANCIK KETENİNİ İTALYA’DA TANITTI

Yöresel keteni yurtdışında tanıtmanın gururunu yaşadığını belirten Övet “Köklerimi İtalya’ya kadar taşımak ve daima yaşatmaya devam etmek benim için çok gurur vericiydi. Bu değerli keten kumaşı sürdürülebilir hale getirmeye devam etmek en büyük hedeflerim arasında. Hayallerimi ve hedeflerimi gerçekleştirmeye devam edeceğim.” dedi.

Dilara Övet’in bu tutkusu ve azmi, Ayancık ketenini uluslararası platformlarda tanıtma çabalarıyla birleşerek daha da büyük başarılara imza atacağının sinyalini veriyor.

Dilara Övet, Ayancık Keteninden İlham Alan Projeleriyle Başarıya Devam Ediyor Dilara Övet, Ayancık Keteninden İlham Alan Projeleriyle Başarıya Devam Ediyor

YORUMLAR

  1. Doğan Erdal. dedi ki:

    Mükemmel. Kutluyorum.