Dolar 34,4916
Euro 36,2572
Altın 2.963,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Çok Bulutlu
Sinop
22°C
Çok Bulutlu
Per 16°C
Cum 23°C
Cts 8°C
Paz 8°C

“ 1. Ayancık Kalkınma Çalıştayı”

12 Ocak 2016 09:58

(Fotoğrafçı Volkan ATILGAN)

(Fotoğrafçı Volkan ATILGAN)

Ayancık’ın daha yaşanabilir daha mutlu bir yer olabilmesi için var edilen “Ayancık Forumu 1 ve 2.’sinden sonra “ 1. Ayancık Kalkınca Çalıştayı” Marmara ve İstanbul’u yurt edinmiş hemşehrilerimizin katılımı ile 31 Ocak 2016 Pazar günü saat 16.00’da İstanbul Levent Tenis Kulübünde gerçekleşiyor. Bu projede Ayancık Forumlarında olduğu gibi A’dan Z’ye emeği geçen fotoğrafçı kardeşim Volkan ATILGAN’ı bir kez daha kutluyorum.

 

Levent Tenis Kulübündeki program 16.00’da kokteylle başlayıp Volkan ATILGAN’ın “Tarabalar” fotoğraf sergisi… Programda şöyle devam etmekte; Fotoğrafçı Volkan ATILGAN’ın açılış konuşması sonrası Prof. Dr. Aziz konukman “Ayancık Günümüz Ekonomisi, “Doç. Dr. Figen Orçun Kafescioğlu “Ayancık Mimarı Doku”, Yard. Doç. Taner Okan “Ayancık Orman Ekonomisi”, Turizm İşletmecisi Erhan SARALOĞLU “Ayancık ve Turizm”, Mimar Deniz ÖZTÜRK “Ayancık ve Zingal)” konuları üzerinde bilgilendirme yapıp, Akşam yemeği yenilecektir. Ayancık için önemsediğim bu programın davetiyesi için hemşehrimiz Osman Gümüş’e irtibat kurunabilir.

 

Geçmiş köşe yazılarımda da yer verdiğim “1 ve 2. Ayancık Forumu” toplantıları oldukça verimli geçmişti. İlk toplantıda forumun moderatörü Prof. Dr. Aziz KONUKMAN özetle; Kuzey Anadolu Kalkınma Ajamsı’nın (KUSKA) Ayancık’la ilgili hazırlanmış olduğu rapor üzerinden yaptığı sunumunda özellikle eğitim ve istihdam faktörü sebebiyle genç nüfusun kent ve yurt dışına göç oranları hakkında bilgi vererek Ayancık’ta 14-40 yaş ortalaması nüfusun düşüklüğünün altını çizerek bu gidişatta müdahale edilmediği taktirde Ayancık beş sene sonra hayalet şehir görümüne bürüneceğinin altını çizdi.

 

Ayancık forum 2 Konuk moderatör Sinop İMO Başkanı Salim AKBAŞ sunumunda “Cumhuriyetin ilk yıllarında modernliği, yaşam tarzı, saygıya dayalı, doğaya değer veren, yaşanabilir, mutlu Ayancık’ı yeniden var etmek için 17 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu toplantıda “Söyleyecek bir çift sözüm var” diyen izleyici v e katılımcılar “Yaşadığımız Ayancık’ın var olan sorunlarına çözüm getirebilmek ve daha mutlu Ayancık için; konuşuldu, tartışıldı. Sorunlar tespit edildi, Çözüm önerileri geitrildi.

Bu altyapı çalışmaları artık çalıştay olarak İstanbul’a taşındı. Bir parantezde fotoğrafçı Volkan ATILGAN’a açmak istiyorum. “Tarabalar Bir Ayancık Belgeseli” fotoğraf arşivi 16.000 adet olmuş. 2012 Temmuz’unda 4. Sinop Bianeli “SİNOPALE” programı içinde başlayan sergileri İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Bodrum, Sinop, Almanya’ya taşıdı. Yerel ve ulusal medyada adından oldukça söz ettirdi. Yine serginin ortaya koyduğu sosyo-kültürel profiliyle akademisyenlerin dikkatini çekmiş olacak ki; Bahçeşehir Üniversitesi’ne konuk oldu. Bursa Foto Fest’in 2015’de “Göç konulu festivalde” ustalar statüsünde sergilendi.” Bu birirkimini 2-4 Eylül 2015 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen Dünya müzeler Birliği, Kent Müzeleri uluslar arası komitesi’ne “Bellek ve Göç” temalı organizasyonuna taşıdı.

 

Kendi söylemiyle “fotoğrafçı” Volkan ATILGAN için kim ne söylerse söylesin, yazarsa yazsın; Benim için tam bir Ayancık sevdalısıdır. Verdiği mücadeleyi ben biliyorum. Ayancık için hayata geçirdiği bazı projeler şöyle; Ayancık yurtdışı gurbetçileri için “Valizimde Gurbet” öğrenciler için “Onların gözümden 7-12 yaş fotoğraf” sergisi ve kitaplaşması. “Gidiisin, Göriisin, Döniisin” Sinop Belediyesi ve Mimarlar Odası Sinop Şubesinin fotoğrafçılık eğitimi… Benimde çok önemsediğim Nükleere Karşı “Gezici Sinop Fotoğrafları Sergileri ve Yeni çalışması “Sinop’lu Rumlar” projeleri. Ne diyeyim kardeşim yolun açık aydınlık olsun seninle gururlanıyorum kusuruma bakma kıskanıyorum.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.