AYANCIK’TA VATANDAŞIN KÖY YOLU TALEBİ
Ayancık’ta bir vatandaş, doğduğu köyün Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet almadığını dile getirdi.
Ayancık’ta bir vatandaş, doğduğu köyün Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet almadığını dile getirdi. Köy yollarının yapılması için yetkililere seslenen Burhan Altınel, ilçeye bağlı Mustafakemalpaşa köyü yolunun grup yolundan çıkarıldığını belirtti.
“SEL FELAKETİNDE ULAŞIM BU YOLDAN SAĞLANDI”
Köy yolunun 1963 yılında yapıldığını vurgulayan Altınel “Bu yol 1963’te kazma küreklerle açılan eski İstanbul yoludur. 2021 yılında yaşanan sel felaketinde Ayancık’a en büyük ulaşım bu yoldan sağlandı. Bütün tırlar, iş makinaları bu yolu kullandı. Bu kadar değerli bir yol neden bu hale geldi?” dedi.
“GRUP YOLUNDAN ÇIKARILDI”
Köy yolunun açık ve kullanılmakta olduğunu söyleyen Altınel açıklamasının devamında “Bizim köyümüzün bu yolu grup yolu statüsünden çıkarıldı. Bu yol neden grup yolu olmaktan çıkarıldı? Hangi merciye gittiysek bu yolun sonunun kapalı olduğu söyleniyor. Bir haftadır bu işin peşinde uğraşıyoruz. Fakat bu yol açık ve kullanılıyor.
Sayın vekilimizle görüştük. Bize ‘Orada yol yoksa bu yolu açamayız’ dedi. Burası 1963 yılında açılmış İstanbul yolu olup Otmanlı köyü, Köseler köyü, Mustafakemalpaşa köyü ve Kuşlarbaşı denilen bölgeden geçerek Çangal yoluna bağlanıyor. Grup yolundan çıkarılan bu yolun, tekrardan grup yoluna alınmasını istiyoruz.” dedi.
“ATATÜRK’ÜN İSMİNİ TAŞIDIĞI İÇİN HİZMET GELMİYOR”
Köyün isminden dolayı hizmet almadığını iddia eden Altınel “Tahminim, Mustafakemalpaşa köyüne Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet verilmiyor. Muhtarımızla birlikte Kaymakamlığa, köy hizmetlerine, Sinop’a kadar gittik. Bize ‘Ayancık’taki siyasilerle görüşün’ dediler. Biz sürekli teklif ettiğimiz halde görüşme sağlayamadık. Köyümüzün bu yolunu grup yolu olmaktan çıkarmışlar. Biz bu yolun grup yolu olarak en iyi şekilde yapılmasını istiyoruz.” dedi.
“ARAÇLARLA KÖYE ULAŞILAMIYOR”
Köy yollarından otomobiliyle ulaşım sağlayamadığını belirten Altınel “Mustafakemalpaşa köyüne şuanda arabalarla zor giriş yapıyoruz. Arabalarımızın altlarını vuruyoruz. İki haftada bir arabamızı tamir ettirmeye götürüyoruz. Yaklaşık bir buçuk sene önce bir traktör kazası oldu. Ambulanslar köyün girişine kadar geldi. Sonrasında arazi arabalarıyla devam etmek zorunda kaldılar. Köyümüzün mahallelerine otomobillerimizle gidemiyoruz. Arabalarımızı yol kenarında bırakıp 1 kilometre yol yürüyoruz.” dedi.
Ağzına sağlık abim inşallah sesini duyarlar
Sorumsuzluk sadece kaymakamlık ta yada köy hizmetlerinde degil bunlara dahil olan Ayancık orman işletme de bunlara dahil
Uzun yıllardır asvalt olan köy yollarımız tamamen parçalanmış ve hiç bir şekilde bakım onarım dahi yapılmamaktadir.Sözde yıllardır bakım onarımları yapılan yollar artık araç gidiş gelişini engeleleyecek şekle gelmiştir fakat hiç bir kurum sorumluluk kabul etmemekte.Orman kesiminden dolayı tonajı aşan kamyonlar asvalt yollarımızı parçalamiş fakat bozduklari yolları duzeltmemek için ellerinden geleni yapmaktadır.Peki köy hizmetlerine sorulduğunda sırada olduğu soylenen bu yolların bakım onarım sırası neden yıllardır bizim köyümüze gelmemektedir…. Sorulması gereken çok soru var ama cevap verecek kurum yok gibi …