Dolar 33,9782
Euro 37,6403
Altın 2.795,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Az Bulutlu
Sinop
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 24°C
Pts 25°C

AYANCIK’TA VATANDAŞIN KÖY YOLU TALEBİ

Ayancık’ta bir vatandaş, doğduğu köyün Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet almadığını dile getirdi.

AYANCIK’TA VATANDAŞIN KÖY YOLU TALEBİ
8 Ağustos 2024 12:18

Ayancık’ta bir vatandaş, doğduğu köyün Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet almadığını dile getirdi. Köy yollarının yapılması için yetkililere seslenen Burhan Altınel, ilçeye bağlı Mustafakemalpaşa köyü yolunun grup yolundan çıkarıldığını belirtti.

 

“SEL FELAKETİNDE ULAŞIM BU YOLDAN SAĞLANDI”

Köy yolunun 1963 yılında yapıldığını vurgulayan Altınel “Bu yol 1963’te kazma küreklerle açılan eski İstanbul yoludur. 2021 yılında yaşanan sel felaketinde Ayancık’a en büyük ulaşım bu yoldan sağlandı. Bütün tırlar, iş makinaları bu yolu kullandı. Bu kadar değerli bir yol neden bu hale geldi?” dedi.

“GRUP YOLUNDAN ÇIKARILDI”

Köy yolunun açık ve kullanılmakta olduğunu söyleyen Altınel açıklamasının devamında “Bizim köyümüzün bu yolu grup yolu statüsünden çıkarıldı. Bu yol neden grup yolu olmaktan çıkarıldı? Hangi merciye gittiysek bu yolun sonunun kapalı olduğu söyleniyor. Bir haftadır bu işin peşinde uğraşıyoruz. Fakat bu yol açık ve kullanılıyor.

Sayın vekilimizle görüştük. Bize ‘Orada yol yoksa bu yolu açamayız’ dedi. Burası 1963 yılında açılmış İstanbul yolu olup Otmanlı köyü, Köseler köyü, Mustafakemalpaşa köyü ve Kuşlarbaşı denilen bölgeden geçerek Çangal yoluna bağlanıyor. Grup yolundan çıkarılan bu yolun, tekrardan grup yoluna alınmasını istiyoruz.” dedi.

“ATATÜRK’ÜN İSMİNİ TAŞIDIĞI İÇİN HİZMET GELMİYOR”

Köyün isminden dolayı hizmet almadığını iddia eden Altınel “Tahminim, Mustafakemalpaşa köyüne Atatürk’ün ismini taşıdığı için hizmet verilmiyor. Muhtarımızla birlikte Kaymakamlığa, köy hizmetlerine, Sinop’a kadar gittik. Bize ‘Ayancık’taki siyasilerle görüşün’ dediler. Biz sürekli teklif ettiğimiz halde görüşme sağlayamadık. Köyümüzün bu yolunu grup yolu olmaktan çıkarmışlar. Biz bu yolun grup yolu olarak en iyi şekilde yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“ARAÇLARLA KÖYE ULAŞILAMIYOR”

Köy yollarından otomobiliyle ulaşım sağlayamadığını belirten Altınel “Mustafakemalpaşa köyüne şuanda arabalarla zor giriş yapıyoruz. Arabalarımızın altlarını vuruyoruz. İki haftada bir arabamızı tamir ettirmeye götürüyoruz. Yaklaşık bir buçuk sene önce bir traktör kazası oldu. Ambulanslar köyün girişine kadar geldi. Sonrasında arazi arabalarıyla devam etmek zorunda kaldılar. Köyümüzün mahallelerine otomobillerimizle gidemiyoruz. Arabalarımızı yol kenarında bırakıp 1 kilometre yol yürüyoruz.” dedi.

YORUMLAR

  1. Aydın Kandemir dedi ki:

    Ağzına sağlık abim inşallah sesini duyarlar

  2. Salih yüksel dedi ki:

    Sorumsuzluk sadece kaymakamlık ta yada köy hizmetlerinde degil bunlara dahil olan Ayancık orman işletme de bunlara dahil

  3. Hakan Özcan dedi ki:

    Uzun yıllardır asvalt olan köy yollarımız tamamen parçalanmış ve hiç bir şekilde bakım onarım dahi yapılmamaktadir.Sözde yıllardır bakım onarımları yapılan yollar artık araç gidiş gelişini engeleleyecek şekle gelmiştir fakat hiç bir kurum sorumluluk kabul etmemekte.Orman kesiminden dolayı tonajı aşan kamyonlar asvalt yollarımızı parçalamiş fakat bozduklari yolları duzeltmemek için ellerinden geleni yapmaktadır.Peki köy hizmetlerine sorulduğunda sırada olduğu soylenen bu yolların bakım onarım sırası neden yıllardır bizim köyümüze gelmemektedir…. Sorulması gereken çok soru var ama cevap verecek kurum yok gibi …