Ağırlık Hesaplama Nedir? Kullanımı Nasıldır?
Demir döküm sektöründe çalışanlar için ağırlık hesaplama son derece önemlidir ve bir o kadar da karmaşıktır.
Demir döküm sektöründe çalışanlar için ağırlık hesaplama son derece önemlidir ve bir o kadar da karmaşıktır. Bu iş için sadece formülünü ezberlemek yeterli olmayabilir. Bunun yanında, temelini de bilmek gerekiyor. Birçok aletin yardımı ile hesaplamalar gerçekleştirilir. Bir aletin yardımı ile maddenin ağırlığı kullanılan alete asılır ve üzerine çıkılarak gerçekleşir.
Tüm ağırlık hesaplamalarda en önemli formül olarak dara düşülmelidir. Metalin ölçüldüğü brüt ağırlık bulunduktan sonra dara düşülür. Metaller tartıldıktan sonra ambalaj ağırlığı düşülür. Küçük miktarlarda da olsa hesaplamalarda mutlaka hesaba katılır.
Ağırlık Hesaplama Cetveli Ne İşe Yarar?
Ağırlık hesaplama cetveli ile tüm çelik malzemelerin hesaplaması mümkündür. Çelik malzemelerin formuna göre ebat parametreleri değişir. Bu ölçülerin girilmesi ile kare, yuvarlak, altıköşe ve lama benzeri çelik malzemelerin ağırlıkları rahatlıkla hesaplanır. Altıköşe malzemelerde ağırlık hesaplaması yapılırken ağırlık hesaplayıcıya iki ebat ölçüsü girilmesi ile doğru bir hesaplama yapılabilir.
Her bir şeklin hesaplanmasında formüller farklıdır. Aliminyum, bakır, paslanmaz çelik, pirinç, titanyum, kurşun, bronz gibi metallerin yanında fiber, teflon, polyamid gibi plastiklerin de yoğunluğu görülebilir. Ürün satın almadan önce ağırlık hesaplamalarını kendiniz bile yaparak maliyeti hakkında bilgi edinebilmeniz artık çok daha mümkün ve kolay. Tüm sac ve metallerle plastik ürünleri ağırlık hesaplama ve formülleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://hascelik.com/agirlik-cetveli sitesine göz atabilirsiniz.