Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Ayancık Plajlarında Yoğunluk Yaşanıyor

Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 26 derece ölçüldüğü Ayancık’ta tatilciler plajları hareketlendirdi.

Ayancık Plajlarında Yoğunluk Yaşanıyor
24 Temmuz 2024 16:37

Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 26 derece ölçüldüğü Ayancık’ta tatilciler plajları hareketlendirdi. İlçede bulunan plajlarda denize girerek Karadeniz’in serin sularının tadını çıkaran aileler plajlarda yoğunluk oluşturdu.

Halkın yoğun olarak kullandığı Ayancık sahili, Çamurca ve Ayancık köyü plajlarında ise Ayancık Belediyesince görevlendirilen cankurtaranlar vatandaşları tehlikelere karşı uyarıyor.

Çamurca plajında cankurtaran hizmeti veren Nejat Demircan, Ayancık Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu ana kadar ciddi bir boğulma vakasının yaşanmadığını belirtti.

Demircan açıklamasında plajlarda 5 profesyonel cankurtaranın hizmet verdiğini belirterek “3 Haziran’da plajlarımızda cankurtaran hizmeti vermeye başladık. İnşallah sıkıntılı bir vukuat olmadan 15 Eylül’e kadar devam edecek. Ayancık’ta Çamurca plajında 2 kişi, Ayancık sahil plajında 2 kişi ve Ayancık köyü plajında ise 1 kişi olmak üzere 5 profesyonel cankurtaranımız hizmet vermektedir.” dedi.

Ayancık Plajlarında Yoğunluk Yaşanıyor

“PLAJLAR KALABALIK”

Denize giren vatandaşlara uyarıda bulunan Demircan “Bu sene geçen seneye göre plajlarımız daha kalabalık, yoğunluk yaşanıyor. Bizlerde vatandaşlarımızı özellikle uyarıyoruz. Cankurtaran olmayan yerlerde kesinlikle denize girilmemeli. Plajlarda bayraklara önem verilmeli. Denize girmek için gelen vatandaşlarımız tabelaları incelesinler ve cankurtaranların uyarılarını dikkate alsınlar. Bu uyarılar dikkate alındığı sürece plajlarımızda sıkıntı olmadan güzel bir yaz geçirileceğini umuyorum.” dedi.

BİR GÜNDE 14 BOĞULMA VAKASI

Dalgalı olduğu günlerde vatandaşların denize girmemesi konusunda çağrıda bulunan Demircan “Bir hafta önce yıldız poyraz havası oldu. O gün plajlarımız çok kalabalıktı. Jetimiz ve hızlı botumuz ile devamlı denizdeydik. Tüm uyarılara rağmen bir günde 14 boğulma vakası oldu. Bu vakalar önemli sıkıntılı vakalar değildi, bizler de anında müdahalede bulunduk.” dedi.

Ayancık Plajlarında Yoğunluk Yaşanıyor

4 PLAJDA DENİZE GİRİLMESİ UYGUN DEĞİL

Ayancık Belediyesince yapılan yazılı açıklamada “Kuğu Yalısı mevkisi kıyı alanının Ayancık Belediyesine devri yapılmadığından ve Aliköyü, Harzana ile Gebelit plajlarının belediye ve mücavir alanların dışında olduğundan cankurtaran hizmeti verilmemektedir.” sözlerine yer verilmiştir.

Ayancık Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 24 Haziran 2024 tarihinde yapılan toplantıda ise “Harzana, Aliköy, Gebelit ve Kuğu Yalısı plajlarında cankurtaran hizmeti olmadığından denize girilmesi uygun değildir” kararı verilmiştir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Va dedi ki:

    Çamurca plajının üst kısmında 3 adet giyinme kabini 3 adet duş yeri mevcut(erkek kısmı). Birisi duş alırken diger duşlardan su akmıyor veya duş alırken birisi tuvaletteki suyu kullanırsa duşun suyu kesiliyor. Tasarımda bir hata var veya su gerçekten az.