Ayancık’ın Altyapı ve Yol Sorunları Gündemde

Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) Genel Başkanı Bahattin Demircan, Ayancık’ın yol ve altyapı sorununu gündeme getirdi.

Ayancık’ın Altyapı ve Yol Sorunları Gündemde
13 Eylül 2024 15:06

Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) Genel Başkanı Bahattin Demircan, Sinop’un heyelan bölgesi olması nedeniyle altyapı ve yol çalışmalarında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan sel felaketlerinin ardından yollar ve altyapıda yaşanan sıkıntıların devam ettiğini belirten Demircan, bu sorunların bölgenin coğrafi yapısından kaynaklandığını ifade etti.

Demircan’dan Birlik Çağrısı

Bahattin Demircan, yaptığı açıklamada doğal afetler sonrası yolların ve altyapının zarar gördüğünü, uzun süren tamirat çalışmalarının Sinop’un coğrafi yapısından kaynaklandığını belirtti.

Demircan “Yıllardır biriken yapısal sorunlar nedeniyle altyapı ve yol yapım projeleri yavaş ilerliyor. Memleketimizin bu coğrafi zorluklarını göz önünde bulundurarak sabırlı olmalıyız. Bu konudaki eksiklikler asla siyasi partiler veya bireyler değildir. Bilakis, bu sorunlar, yıllardır biriken yapısal sorunların ve eksikliklerin bir yansımasıdır. Bu bağlamda, Sayın Nazım Maviş’in iş birliği ve dayanışma ruhuyla yürüttüğü çalışmalar takdire şayandır. Kendisi, memleketimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çözümler üretme konusunda büyük bir azimle çalışmaktadır.” diyerek siyasi parti farkı gözetmeksizin tüm Sinopluları memleketin sorunlarını çözmek için birlikte çalışmaya davet etti.

Ayancık'ın Altyapı ve Yol Sorunları Gündemde

Bahattin Demircan

Heyelan ve Sel Felaketlerinin Etkileri

Sinop’un tarih boyunca en çok maruz kaldığı doğal afetlerin başında heyelan geldiğini vurgulayan Demircan, 1960-2004 yılları arasında 290 mahallenin heyelan nedeniyle zarar gördüğünü dile getirerek “Bu sorunlar, coğrafi faktörler kadar yanlış arazi kullanımı ve yol yapımı gibi insan faaliyetlerinden de kaynaklanıyor. Bu nedenle süreç daha da uzayabiliyor” dedi.

Yol Çalışmalarında İlerleme Bekleniyor

Ayancık ve Türkeli’nde yaşanan sel felaketleri sonrası bölgede yol ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Demircan, “Türkeli-Ayancık ve Sinop yolları yıllardır çözülemeyen bir sorun. Heyelan ve kazalar nedeniyle süreç uzadı, ancak çalışmalar devam ediyor. Umuyorum ki yakında bu sorunlar çözülecek ve hemşehrilerimiz güvenle yolları kullanabilecek” şeklinde konuştu.

Birlikte Çözüm Vurgusu

Bahattin Demircan, tüm Sinoplulara teşekkür ederek birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. “Memleketimizi daha güzel yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Birlikte hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  1. BURHAN ALTINEL TELEFONUM 0507 300 61 55 dedi ki:

    Sayın Başkanım Demircan her şeyiyle güzel vurgulsmışsını fakat bütün köy yolarımız şu an asfalt calışması yspılıyor hangi yollar Gurup yoluna alınmış yollar yapılıyor 11 Ağustos sel felaketinde ayancıga O Güzel ilçemize ması ulaşırız diye Düşünenler Kastamonu Boyabat yolundan sakız uzun çay üzerinden kuşlarbaşı mevkisindemevkisinden ayrılıp FERDİ CAMCUAZ KÖYÜ ÜZERİNDE YENİ KONAĞA KADAR UZANAN YOLUMUZU ESKİ İSTANBUL YOLU OLAN OSMANLI KÖYÜNÜN İÇİNDEN GEÇİP GÖL KÖYÜ VE MUSTAFA KEMAL PAŞA KÖYÜNÜN ÜSTÜNDEN GEÇEN YOLUMUZ KUŞLARBAŞINA BAĞLANTI YOLU NDA NE AYANCIGA NASL ULAŞIRIZ DİYE YENİ KONAK NAHİYESİNE KADAR ULAŞIM SAĞLADILAR BU 1962 63 SENELERİNDE YAPILAN BU YOLU KURUP YOLUNDAN ÇIKARILMIŞ BU YOL ÜÇ MAHALLEYE HİZMET VERDİĞİ HALDE NEDEN KİM ÇIKARDIĞI ÖGRENMEK İSTİYORUZ VE NE MENFAAT SAĞLADIĞINI BU YOLUN KURUP YOLUNA ALINMASINI VE KURUP YOLU OLARAK BAKIMININ YAPILMASINI İSTİYORUZ BU ÜÇ MAHALLE MUHTARLIK HEYETİ ADINA İYİ AKŞAMLAR