Dolar 33,9908
Euro 37,8453
Altın 2.821,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 25°C

Ayancık’ta 3 Yılda Neler Yapıldı?

Ayancık sel felaketinin ardından geçen 3 yılda ilçede neler yapıldı?

Ayancık’ta 3 Yılda Neler Yapıldı?
12 Ağustos 2024 19:08

Ayancık’ta 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketinin izlerini silme çalışmaları devam ediyor. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan yaptığı yazılı açıklamada, Ayancık’ta gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Geçen 3 yılda Ayancık’ta hangi çalışmalar yapıldı?

Vali Özarslan, “Hem Ayancık hem de Türkeli ilçemizde afetin izleri kısa sürede silindi. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Ayancık ve Türkeli İlçelerimizi afet bölgesi ilan etmesi, devletimizin tüm imkanlarını hızlı bir şekilde seferber etmesi, ilçelerimizin kısa bir sürede toparlanmasını ve hayatın hızla normale dönmesini sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Ayancık'ta 3 Yılda Neler Yapıldı?

– 79 afet konutu teslim edildi

Ayancık’ta ekonominin tekrar canlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Özarslan, şu bilgileri paylaştı:

“Ayancık’ta TOKİ tarafından 35 milyon 500 bin TL yatırım ile 47 adet 2+1 ve 32 adet 3+1 olmak üzere toplam 79 afet konutunun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Küçük Sanayi Sitesinde ise 56 iş yerinin yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir.

Ayancık'ta 3 Yılda Neler Yapıldı?

– Otmanlı Köyünde afet konutları

Otmanlı (Yenikonak) köyünde afet konutlarının yapılması için kamulaştırma kararı alınmıştır. Bildiğiniz üzere Ayancık İlçemizde TOKİ Sosyal Konut Projesinin yapımı devam etmektedir. Afad Müdürlüğümüz koordinesinde yapımı devam eden sosyal konutlardan 19 adedinin selden etkilenen hak sahibi vatandaşlarımıza verilmesi planlanmaktadır. En son hak sahibi vatandaşımız da güvenli yuvasına kavuşuncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.

– Köprüler yeniden yapıldı

Sel afeti olduğu tarihte devam eden ihaleler kapsamında yıkılan Şevki Şentürk, Terminal ve İkisu köprüleri yeniden yapılarak trafiğe açılmıştır. Toplam 12,5 kilometre yol yapımı tamamlanmış olup Ayancık ve Türkeli ilçelerinde hasar gören grup köy yollarındaki çalışmalar da devam etmektedir. Bugüne kadar sel hasarı onarım çalışmaları için toplam 3,32 milyar lira harcama yapılmıştır.

Ayancık'ta 3 Yılda Neler Yapıldı?

– Vatandaşa 12 Milyon 450 bin lira destek ödemesi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından, vefat ödemesi, tahliye ödemesi, eşya yardımı ve onarım yardımı kapsamında 340 hanemize ve 1214 vatandaşımıza 12 milyon 450 bin lira destek verilmiştir.” dedi.

– Devam eden çalışmalar

Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Özarslan şunları söyledi:

“DSİ tarafından Ayancık Çayı ve yan kolu Babaçay ile Türkeli İlçesinden yaklaşık 2 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılmıştır. Bunun yanında Küçük ve Uyum Sanayi Sitesi Bölgesi Koruma Duvarı çalışmaları tamamlandı, Çaylıoğlu Köyü deresi 2. kısım projesi yüzde 44 seviyesinde devam etmektedir.

Ayancık Çayı 2. kısım ikmali 2. kısım projesi yüzde 31 oranında devam etmektedir. Ayancık Çayı ve yan kolları 1. kısım tersip bendi ve ıslah sekisi yapımı ikmali 2. kısım projesinin tamamlanma oranı yüzde 60’tır. Ayancık’ta 4, Türkeli’de 1 tane olmak üzere devam eden 5 projenin bedeli 334 Milyon TL olan olup bugüne kadar 190 Milyon TL harcama yapılmıştır.” dedi.

Ayancık'ta 3 Yılda Neler Yapıldı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.