Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 28°C

AYANCIK’TA KAÇAK EMLAKÇILARA ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Sinop Ayancık’ta son zamanlarda kaçak emlakçılar türedi. Vatandaşlar ve esnaflar vergi kaçıran şahıslar hakkında işlem yapılmasını istiyor.

AYANCIK’TA KAÇAK EMLAKÇILARA ÇÖZÜM BEKLENİYOR
11 Temmuz 2024 21:44

Edinilen bilgiye göre Ayancık’ta yasadışı olarak emlakçılık hizmeti verilerek vatandaşlardan çeşitli miktarlarda komisyon alınıyor.

Son zamanlarda ilçe genelinde kiralık daire bulmak zorlaştı. Bu yüzden vatandaşlar emlakçı yoluyla kiralık daire aramaya başladı. Fakat ilçede özellikle sosyal medya üzerinden ve yasadışı olarak emlakçılık yapan kişilerin olduğu ihbarlarını alıyoruz.

Vergi mükellefi ve emlak ofisi olmadan vatandaşlardan komisyon isteyen kaçak emlakçıların tespit edilmesini ve haklarında yasal işlemlerin yapılması bekleyen esnaf “Bizler vergimizi ödüyoruz, kira veriyoruz. Yeri gelirse zararına satış yapıyoruz yine de dükkanımızı açık tutuyoruz. Hiçbir vergi vermeden insanlardan komisyon alan kaçak emlakçıların tespit edilmesini yetkililerden bekliyoruz” şeklinde düşüncelerini belirtti.

Kiralık daire arayan vatandaşlar ise “Kiralık daire bulamadığımız için internet sitelerinde ve sosyal medyada araştırma yapıyoruz. Emlak ofisi olmayan kişiler bizden bir kira bedeli komisyon istiyor. Yeriniz nerede diye sorduğumuzda ofislerinin olmadığını kendileri ile görüşerek kiralık daireyi göstereceklerini söylüyorlar. Gerçek muhatap bulamıyoruz. Dolandırılmaktan korkuyoruz.” diyerek tedirginliklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.