Dolar 33,9782
Euro 37,6403
Altın 2.795,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Az Bulutlu
Sinop
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Ayancık’ta Köy Yollarında Asfaltlama Çalışması Devam Ediyor

Ayancık’ta 62 kilometre köy yolu asfalta kavuşacak.

Ayancık’ta Köy Yollarında Asfaltlama Çalışması Devam Ediyor
2 Ağustos 2024 21:04

İlçemiz Ayancık’ta köy yollarının asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Haziran ayında Abdülkadir köyünde başlanan asfaltlama çalışmaları Hüseyinbey, Hatip, Türkmen ve Dedeağaç köylerinde devam ediyor. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Özarslan çalışmalarda gelinen son durum hakkında yetkililerden ve köy muhtarından bilgi aldı. Vali Özarslan, 11,65 kilometrelik Hüseyinbey-Çayır grup yolunda ve 11,80 kilometrelik Hatip-Türkmen-Dedeağaç grup yolunda bitümlü sıcak karışım asfaltlama (BSK) çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Köylerimizin ve köylümüzün yaşam standartlarını yükseltmek ve köylerimizin ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirmek için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Çalışmaların bitiminde Ayancık’a bağlı köylerde toplam 62 kilometre yol asfalta kavuşacak.” dedi.

TOPLAMDA 62 KİLOMETRE

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığının tahsis ettiği ödenekle ve Karayolları Teşiklatının kontrolünde, Ağaçlı-Abdülkadir Yolu (9.33 km), Tepecik-Belpınar Yolu (12.15 km), Hüseyinbey-Çayırlı Mah. (11,65 km), Hatip – Türkmen Yolu (11.80 km), İnaltı-Avudullu Yolu (5.070 km), Söküçayırı-Armutkuyazı Grup Yolu (5 km) ve Dibekli-Çaybaşı Grup Yolu (7 km) mevkilerinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiği ve çalışmaların bitiminde toplam 62 kilometre uzunluğunda asfalt yolun Ayancık köylerine kazandırılacağı ifade edildi.

Vali Özarslan desteklerinden dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e teşekkür etti.

Ayancık'ta Köy Yollarında Asfaltlama Çalışması Devam Ediyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Anonim dedi ki:

    Sayı. Valim maden köyüne ayancık sahilden gelen yol çok bozuk ilgilenirsen sevinirim

  2. Cemil Akman dedi ki:

    Pekala diğer köyler ne olacak onların dayıları yokmu mesela m k paşa köü

    1. Anonim dedi ki:

      Tevfik köyü kiranharnani mahallesi Ayancık a 3 kilometre burayada asfallasiniz sayın Sayın Valim Ayancık belediyesine duyuramadik

      1. Aydın Kandemir dedi ki:

        Yol ve Su olmayınca gençlerimiz köye gelmiyor

  3. Hüseyin dedi ki:

    Bu bahsettiğiniz köylerde zaten asfalt vardı siz yeniliyorsunuz hiç asfalt olmayan köylere çalışma yapsanız çok iyi olur Akçekesenin gemre ve pir mahallesine

    1. Tülay dedi ki:

      Akçakese yolları yapılsa çok iyi olur yollar berbat bi tarafında uçurum

    2. Aydın Kandemir dedi ki:

      Mustafa Kemal paşa köyü berbat ne yol doğru dürüst var ne suyumuz var Yıl 2024

  4. Celal tan dedi ki:

    Kozsökü köyünün adı geçmiyor yazıklar olsun yıllar dır oyalıyorlar

  5. Sadettin dedi ki:

    Çalışmalar köylerimizin yaşam standartını artıracak evet ama asfal olan yerlere yapılıyor. yerel yönetimle deki planlama yanlış. Neden heryıl planlanan köy yolları asfaltlansa 4-5 yıl içinde tüm köyler asfaltlanır bazı köy ve mahalleler çile içinde örnek Akçakese pir ve cemre mahalleleri. Burada doğup ta hayatını bitirip ölen vatandaş asfalt görmeden gidiyor buralardan. Ayrıca Akçakese ikisi sapağından ese mahallesine kadar daha önce karayolları na ait olan yol alanı yine kara yollarına devredilmeli her yer delik deşik enaIndan karayolları bakımını yapar. Konu masaya yatırılmalı. Bir an önce önlem alınmalı.

  6. Ayancıklı dedi ki:

    Yetkililerden. ricamız Ayancık. Dolay köyü mezar. ziyaretine. gidemiyoruz. yolun bozukluğundan. 😔 yoluna aynı. şekil. yukarı. erkengünez mahallesindeki eski. radara güzel bir düğün salonu. çay. bahçesi ve. otel yapsalar. ayancığa. gelir. getirir. çürüyor. eski. radar. yazık oluyor. tarihe.