Dolar 33,9738
Euro 37,6613
Altın 2.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Az Bulutlu
Sinop
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Ayancık’ta toplanan mantar ihraç ediliyor

Ayancık’ta dağlardan toplanan mantarlar yurtdışına ihraç ediliyor.

Ayancık’ta toplanan mantar ihraç ediliyor
15 Ağustos 2024 20:58

Ayancık’ta dağlardan toplanan mantarlar yurtdışına ihraç ediliyor.

Daha önceki Eylül aylarında çıkan mantar, bu yıl erken çıktı. Köylülerin gelir kaynağı olan fesleğen mantarı Ayancık’ta 200-250 TL fiyat aralığında satılıyor. Ayancık’ta toplanan mantar ise aracılar vasıtasıyla yurtdışına ihraç ediliyor.

Her yıl mantar toplayarak kendisine ek gelir sağlayan vatandaşlar, topladıkları fesleğen mantarını Kastamonu’dan Ayancık’a gelen bir aracıya satıyorlar. Toptan mantar satışı yapan köylüler kendilerine ek gelir sağlarken, mantar alıcıları ise ürünleri işleyip yurtdışına ihraç ediyor.

Halk arasında ayı ya da fesleğen mantarı olarak da bilinen ve İtalyan mutfağında taze veya kurutulmuş olarak pizza, risotto, makarna sosları, çorba gibi yemeklerin yanı sıra beyaz ve kırmızı et yemeklerinde de sıklıkla kullanılan porçini mantarı, lüks lokantaların mutfaklarını süslüyor.

Ayancık'ta toplanan mantar ihraç ediliyor

Ayancık'ta toplanan mantar ihraç ediliyor

YORUMLAR

  1. Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.