Dolar 33,9782
Euro 37,6403
Altın 2.795,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Az Bulutlu
Sinop
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 24°C
Pts 25°C

AYANCIK’TA VATANDAŞIN KİRALIK DAİRE İSYANI

Ayancık’ta 16 bin TL’ye ulaşan kiralık daire fiyatlarına vatandaş isyan etti.

AYANCIK’TA VATANDAŞIN KİRALIK DAİRE İSYANI
9 Ağustos 2024 15:02

Ayancık’ta her geçen gün yükselen kira fiyatlarına vatandaşlar isyan ediyor. İlçede kiralık daire fiyatları 16 bin TL’ye kadar yükseldi.

İlçede kiralık daire arayan bir vatandaş, kira fiyatlarına tepki göstererek “Asgari ücretle çalışıyoruz. Geçen gün Yalı Mahallesinde kiralık daire sordum, 15 bin lira kira istediler. Kiraya 15 bin lira verirsek taş mı yiyeceğiz? Hem ev sahibine para veriyoruz hem de emlakçıya komisyon veriyoruz” dedi.

6 AYDA YÜZDE 50 FİYATLAR ARTTI

12 Şubat 2024 tarihinde “Ayancık’ta Kira Fiyatları Dudak Uçuklatıyor” başlığı ile yaptığımız haberde kiralık daire fiyatlarının 8-10 bin TL arasında olduğunu belirtmiştik.

07 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Ayancık Cevizli Mahallesinde 2+1 daire için 10 bin TL, eşyalı sobalı 2+1 daire için ise 15 bin TL kira ücreti isteniyor.

Yalı Mahallesinde 2+1 kaloriferli daire için 15 bin TL, Beşiktaş Mahallesinde 3+1 kaloriferli daire için ise 13 bin TL kira isteniyor.

AYANCIK'TA VATANDAŞIN KİRALIK DAİRE İSYANI

EMLAKÇILAR DENETLENMİYOR

Vatandaşlar sahte emlakçıların ilçede faaliyet gösterdiğini belirterek “Sosyal medya üzerinden gayriresmi olarak emlakçılık yapılıyor. Bizden komisyon istiyorlar. Yerini nerede diye sorduğumuzda, kendilerinin iş yeri olmadığı telefon ve sosyal medya üzerinden iletişim kurduklarını söylüyorlar. Yetkililer neden bu kişileri denetlemiyor. Ayancık’ta kira fiyatlarını bu kişiler yükseltiyor.” diyerek yetkililere seslendiler.

Ayancık Gazetesi olarak 11 Temmuz 2024 tarihinde “Kaçak Emlakçılara Çözüm Bekleniyor” başlıklı haberimizde de bu konuyu dile getirmiştik.

AYANCIK'TA VATANDAŞIN KİRALIK DAİRE İSYANI AYANCIK'TA VATANDAŞIN KİRALIK DAİRE İSYANI

.

YORUMLAR

  1. Kemal ünlü dedi ki:

    Bas etmekle olmuyor çözüm lazım efendiler 17bin TL asgari ücret 16 bin TL kira hani hak hani adalet hani nerede devlet ekranı buişe bir dur diyen yokmu yazık günah.

  2. salim göksel dedi ki:

    ayancık ne böyle olmuş, barınma bir ihtiyaç, bunu isteyen ev sahiplerinin insanlığı yok, ne kadar paragöz olmuşlar, bu devran nereye kadar böyle gidecek