Dolar 34,0601
Euro 38,0919
Altın 2.829,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
22°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Dikkat! Dolandırıcılar iş başında… Birçok kişi mobilya almak isterken dolandırıldı.

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ
12 Ağustos 2024 14:15

Sosyal medyada gördüğü ucuz mobilya takımını satın almak isteyen bazı vatandaşlar, dolandırıcıların ağına düştü.

Edinilen bilgiye göre Sinop’un Ayancık ilçesinde “Royal Home Mobilya” isimli mağaza varmış gibi satış yapan bir sosyal medya hesabından İstanbul’da yaşayan Sıla U. bir ürün almak istedi.

Masa takımı almak için anlaşma sağladıklarını belirten Sıla U. 16 bin 500 TL ödeme yaptığını belirtti. Mobil bankacılık üzerinden M.K.’ye ait iban numarasına para gönderdiğini belirten mağdur vatandaş, mobilya satın aldıkları kişiye iki gündür ulaşamadıklarını belirtti.

Sıla U. yaptığı açıklamada “Ayancık ilçesinden internet üzerinden bir mağazadan masa takımı siparişi için 16 bin 500 lira peşin ödeme yaptık. Ödeme yaptığım kişilere iki gündür ulaşamadım. Ben İstanbul’da ikamet ediyorum. Bir hafta sonra düğünüm var. O heyecanla ve az zaman sıkıntısı ile maalesef böyle bir duruma düştüm. Şu dönemde böyle bir olayın başıma gelmesi beni çok üzdü.” dedi.

Şehir dışından birçok vatandaşın da aynı durumu yaşadığı ve paralarını kaptırdığı öğrenildi. Dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar suç duyurusunda bulundu.

Dolandırıcıların kullandığı sahte sosyal medya hesabı:

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.