Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 7°C
Yağmurlu
Sinop
7°C
Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 11°C
Per 13°C

Facebook’tan Bu Şekilde Gelen Mesajları Asla Açmayın!

Comodo Antivirüs Laboratuvarları Ekiplerine yönelik olarak siber saldırgan kişiler; rastgele bireylerin hedeflenmekte olduğu kimlik avı (phishing) kampanyası yürütmektedir ve kötü amaç..

Facebook’tan Bu Şekilde Gelen Mesajları Asla Açmayın!
27 Ocak 2016 09:13

Comodo Antivirüs Laboratuvarları Ekiplerine yönelik olarak siber saldırgan kişiler; rastgele bireylerin hedeflenmekte olduğu kimlik avı (phishing) kampanyası yürütmektedir ve kötü amaç içerisindeki yazılımı (malware) yaymak amacı içerisinde Facebook içeriği gibi görünmekte olan bir sahte elektronik mesajlar gönderdiği belirtilmektedir.

Sosyal ağ Facebook hesaplarına gelmekte olan bu mesajlar tıklandığı zaman kötü amaç içerisindeki yazılım PC’nıza veya telefonlara bulaşmakta olduğu vurgulandı.

Kötü bir amaçlı yazılım içermekte olan elektronik mesajlar içerisinde “Size kısa bir sesli elektronik posta gönderildi”, “Bir ses kaydı gönderildi”, “Sesli bir uyarı kaçırdınız”, “Sesli bir hatırlatmanız var”, “Sesli bir bildirim aldınız” şekillerinde olmaktadır. Elektronik mesajın içinde yer almakta olan kötü amaçlı yazılım; ek biçiminde gönderilmiş bir zip dosyası yer alıyor. Zip dosyasının iç kısmında bir çalıştırılabilir dosya yer almaktadır.

Dosya çalıştırıldığı zaman, kötü amaçlı yazılım otomatik bir şekilde kendini “C:\” dizinine kopyalamaya alıyor ve bilgisayarın kayıt defteri içerisinde otomatik açılmakta olan bir uygulamaya kendini ekleyerek kötü amaçlı yazılımın cihaz içerisine yayılmasında katkı sağlıyor.

 

Tehlikeden uzun durmanın tek yolu ise kullanıcı kişilerin kendilerinden bilgi istemekte olan veya bir URL Web sayfasına yönlendirmekte olan e-postalara dikkat ile yaklaşması gerekli olduğunu belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.