Dolar 35,4883
Euro 36,6082
Altın 3.066,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 7°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
7°C
Hafif Yağmurlu
Per 10°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Hangi Durumda Hasta Diyalize Girer?

Diyaliz, böbreklerin gerektiği şekilde ve gereken şekilde çalışamaz duruma geldiğinde uygulanan bir tedavidir.

Hangi Durumda Hasta Diyalize Girer?
5 Ocak 2024 20:03

Diyaliz, böbreklerin gerektiği şekilde ve gereken şekilde çalışamaz duruma geldiğinde uygulanan bir tedavidir. Böbrekleri çalışmayan kişiler kandaki atıkları, vücuttaki fazla sıvıyı vücuttan atamazlar. Kandaki atıkları ve fazla sıvıyı vücuttan uzaklaştırmak için ise  böbreğin işlevini yerine getiren yapay bir sistem olan diyaliz devreye girer. Dolayısıyla boşaltım böbrek yerine diyaliz aracılığıyla sağlanır.

Diyalize Girmek İçin Böbrek Fonksiyonları Nasıl Olmalı?

Böbrek yetersizliğinin tespit edilebilmesi için kan, idrar ve radyolojik tetkikler yapılmaktadır. Bu tetkikler sonucunda böbreklerin ne aşamada olduğuyla doğru orantılı olarak ise hastanın diyalize ihtiyacının olup olmamasına karar verilmektedir. Bazı durumlarda ise böbrekten doku örneği alınarak da inceleme yapılmaktadır.

Böbreklerin glomerüler hızı 12’nin altına, süzme yeteneği 10 ml/dk nın altına düştüğünde  ve böbreklerinde %90 ve üzeri bir fonksiyon kaybı yaşandığı takdirde hastanın diyalize girmesi kaçınılmaz bir hale gelmektedir.

Diyaliz Çeşitleri?

Uygulanacak tedavi çeşiti hastanın yaşı, mevcut diğer hastalıkları, damar yapısı, sağlık durumu gibi pek çok etkene göre belirlenmektedir.

Temel olarak iki tür diyaliz çeşiti bulunmaktadır. Bunlar hemodiyaliz ve periton diyalizdir.

Hemodiyaliz

Hasta diyalize girmeden önce hızlı bir kan akışı sağlanması için 3 farklı damar yolu açılır, kirli kan hemodiyalizöre girerek filtrelenir  ve vücuda tekrar akışı sağlanır. Hızlı bir yöntem olduğu içinde en çok tercih edilen diyaliz çeşididir.

Periton Diyaliz

Karın boşluğuna silikondan yapılmış bir tüp yerleştirilir ve tüp bölmesine diyaliz için özel olan bir solüsyon dökülerek kanın temizlenmesi sağlanır. Çocuk ve yaşlı hastalar içinde en çok tercih edilen yöntemdir.

Tedavi çeşiti belirlendikten sonra ise hastanın düzenli olarak diyaliz merkezine gitmesi ve aynı şekilde de düzenli olarak takip edilmesi gerekmektedir. Bu açıdan Gop Diyaliz, sizi konforlu odalarda ,en uygun olan yöntemle tedavi ederek sağlığınıza kavuşmanız için kendisini sürekli geliştirmekte ve dönüştürmektedir. Gaziosmanpaşa Diyaliz Merkezi hastaların ulaşılabilirliği açısından İstanbul’un çeşitli semtlerinde de hizmet vermektedir.   Dolayısıyla Bayrampaşa’da ve Esenler’de bulunan hastalarında  Esenler Diyaliz Merkezi ve Bayrampaşa Diyaliz Merkezine başvurarak  sağlanan hizmetlerden kolayca yararlanabilirler.

*Tanıtım yazısıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.