Dolar 33,8935
Euro 37,6010
Altın 2.814,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
28°C
Parçalı Bulutlu
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C

İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık

Sinop’un en özel turizm alanlarından biri olan Ayancık İnaltı Mağarası, haftanın 5 günü ziyaretçilerini bekliyor.

İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık
26 Ağustos 2024 14:50

Türkiye’nin en büyük ilk 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası’nın turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ziyaret günleri ve saatlerinde de düzenleme yapıldı.

İnaltı Mağarası Ne Zaman Açık?

2020 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilen 75 milyon yaşındaki fosil mağara, haftanın 5 günü ziyaret edilebilecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İnaltı Mağarasının her hafta Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğu belirtildi. Mağaraya giriş ücretleri 20 TL olup çocuk ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır.

İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık

Mağara Hakkında Bilgi

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan İnaltı Mağarası’nın, jeolojik incelemeler sonucunda ’75 milyon yaşında genç bir mağara’ olduğu tespit edildi. Kireçtaşı-şeyl, kumtaşı kontağında gelişen İnaltı Mağarası, yatay uzanımlı fosil bir mağara. Doğu, batı yönünde büyük bir s çizerek uzanan mağaranın giriş ağzı ve gerisindeki salon belirgin bir fay üzerinde oluşmuş. Bu nedenle tavan yüksekliği 20 metreden fazla, genişliği ise 18 metre. Giriş salonu, boyu 125 metre, tavan yüksekliği 6-22m, genişliği 7-13 metreler arasında değişen düzgün bir galeriye açılıyor.

İnaltı Mağarası; Ayancık ilçesine 36 km, Sinop merkeze 94 km, İstanbul’a 620 km, Ankara’ya 350 km, Kastamonu’ya 111 km uzaklıkta bulunuyor.

İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık

İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık İnaltı Mağarası Haftada 5 Gün Ziyarete Açık

YORUMLAR

  1. Anonim dedi ki:

    Gitmeyin ceyranlar gidiyor dikkat edin kendisine