Karada av yasağı başladı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından, 25 Şubat tarihinde sona eren 2017-2018 Av dönemi ile ilgili bir basın açıklaması yayımlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından, 25 Şubat tarihinde sona eren 2017-2018 Av dönemi ile ilgili bir basın açıklaması yayımlandı.
Av Sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığına dikkat çekilen açıklamada, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerektiği vurgulandı. Av yasağına ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak belirlenen 2017-2018 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 25.02.2018 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmış ve tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır.
Av Sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığını, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir. 2018-2019 Av Dönemine ilişkin av sezonu Mayıs ayında toplanacak merkez av komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek ve alınacak kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.