Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 7°C
Yağmurlu
Sinop
7°C
Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 11°C
Per 13°C

Ortam dinlemesine karşı kumaş üretimi yaptılar

Ortam dinlemesine karşı kumaş üretiminin yapıldığı konusunda yeni bilgiler var.

Ortam dinlemesine karşı kumaş üretimi yaptılar
12 Ocak 2016 19:22

Ortam dinlemesine karşı kumaş üretiminin yapıldığı konusunda yeni bilgiler var.

Firmanın ortaklarından Civan Sözkesen, AA muhabirine yaptığı bildiride , TÜBİTAK’ın dayanak verdiği denetim projesiyle geliştirildikleri elektromanyetik dalgaları kalkanlayan kumaşteknolojisini, Fransa’daki Emitech Laboratuvarında yapılmış olan testlerin sonrasında önce etapta gsm telefonu kılıflarında kullanmaya başladıklarını ifade etti .

Casus yazılımla tablet, PC ve gsm telefonundaki verilere bakın nasıl ulaşılıyor

Bu teknolojiyle elektromanyetik dalgaların, gsm telefonuyla konuşma yapıldığı sırada yüzde 52, bekleme konumunda ise yüzde 97 azaltılabildiğini vurgulayan Sözkesen, bu ürünle hayat pazarına açıldıklarını ifade etti .

Avrupa ülkeleri ve ABD’den talep aldıkları kılıflardan 2014 senesinde 20 bin tane ihraç ederken geçtiğimiz yıl bunun 50 bine çıktığını, bu yıl ise 100 bine erişmesini beklediklerini belirten Sözkesen, dış pazarda ürünün özelikle sağlık tarafından seçim edildiğine işaret etti.

Kriptolu telefon

Türkiye’de ise bilhassa telefon dinlemelerine karşı savunma sağlaması yönüyle kullanılan ürünün kamu müesseseleri ve güvenlik birimlerince de seçim edildiğine dair Sözkesen, benzer teknolojiyle ortam dinlemelerinin önüne geçmek için iş yürüttüklerini açıkladı .

Sözkesen, Ar-Ge ekibinin elektromanyetik dalgaları kesen teknolojiyi çadır kumaşına da uygulamayı muvaffak olduğunu , böylece dinlemelere karşı emniyetli sahalar oluşturulabildiğini aktararak, şu şekilde konuştu:

“Çadır kumaşını üreterek ülke dışına gönderdik. Hâlâ ülke dışına çadır şeklinde imalatı yapılıyor. Bilhassa Almanya, İsviçre ve Hollanda’dan talep geldi. Bir Takım büyük şirketler, kontakt güvenliği gerektiren toplantıları için bu çadırları seçim etmekte . Şu an için yalnızca ihracat yapıyoruz fakat 2016’dan bu yana Türkiye pazarında da etkili olmayı planlıyoruz.”

Sözkesen, 50 personelden oluşan bir Ar-Ge ekibi bulunduğunu, teknik tekstiller alanında farklı taleplere yanıt veren teknolojiler geliştirmek üzere iş yürüttüklerini kaydederek, savunma sanayisinden iştirak eden talep üzerine radarda tespit edilemeyen kumaş imalatı için çalıştıklarını ifade etti .

Elektromanyetik dalgaları önleyen kumaşla bu konudaki yeteneklerini hayat çapında gösterdiklerine değinen Sözkesen, şu şekilde aynı ritimde devam etti:      “Hükümetimizin ve güvenlik birimlerimizin beklentisi ve destekleri var. Biz de önümüzün açıldığını, bu sektörde ilerleyebileceğimizi gördük.

Devlet müesseseleri ve askeri kurumlarla irtibat halindeyiz. Elektromanyetik dalgalarla beraber radar dalgalarını da kalkanlayıcı bir kumaş üretmemiz için talep geldi. Ar-Ge çalışmalarımızı bu konuya odakladık. Savunma sanayisi stratejik öneme sahip. Benzer zamanda Türkiye’nin ithalatının önemli bir kalemini oluşturuyor. Biz de bunu düşürme yönünde çalışıyoruz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.