Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 24°C

SEL KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Vali Özarslan, sel felaketi sonrası bölgede yapılan yatırımları açıklayarak, sel kontrol çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

SEL KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
14 Ağustos 2024 00:02

Vali Özarslan’ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, Orman İşletme Müdürü Mustafa Diktaş ve Orman Bölge Müdür Yardımcıları katıldı.

“Yukarı havza Sel Kontrolü Eylem Planı” kapsamında 2023 yılında Doluseki Çayı, İnaltı Köyü Yukarı Havzası Sel Kontrolü Projesi kapsamında, 5 milyon 230 bin TL ödenek ile 4 adet Harçlı Islah Sekisinin yapımının tamamlandığını ifade eden Vali Özarslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Yukarı Havza Sel Kontrol projelerinde temel amaç sel ve heyelanlardan kaynaklanan rusubat taşınması sonucu oluşabilecek maddi hasarları ve can kayıplarını önlemektir.

“Doluseki Çayı,İnaltı Köyü Yukarı Havzası Sel Kontrolü Projesi” kapsamında 36 Adet Harçlı Islah Sekisi yapımı planlanmış olup; 2023 yılı itibariyle 4 adet harçlı ıslah sekisi yapımı tamamlanmıştır.

SEL KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

SEL KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

2024 yılında ise Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde 28 adet harçlı ıslah sekisi ve 1adet menfez yapımı için bütçe ve ödenek çerçevesinde planlanarak ihalesi yapılmış, yer teslimi yapılmak suretiyle işe başlanmıştır.

Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde, dere yataklarında geçmişte inşa edilen ve önümüzdeki dönemde inşa edilecek sel kontrol tesisleri, bu bölgelerin korunması ve geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak bölgemizde görülen yağış normallerindeki değişimlere tedbir amaçlı olarak 2025 yılında da Yukarı Havza Eylem Planı çerçevesinde sel kontrol çalışmalarına devam edilecektir.

Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde muhtemel ani ve kuvvetli yağışlarda; sel sularının hızını azaltarak ve taşıdığı hafriyatı, rüsubatı yukarı havzalarda depolayarak aşağılarda sel tehlikenin azaltılmasına katkı verecek Harçlı Islah Sekileri ve Tersip Bentleri yatırım ve inşaalarından dolayı başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı olmak üzere Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza çok teşekkür ederim.”

SEL KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.