Sigaranın İçerisinde Bulunan 81 Madde Bakın Nelere Yol Açıyor!
Suudi Arabistan’dan gelmiş olan öğrenci bireylere sigara bağımlılığı konusu içerisinde bir seminer düzenlendi. Acıbadem Ankara Hastanesinde verilmiş olan eğitim içerisinde, Doç. Dr. Ayşe Yılmaz sunum yaptığı belirtildi. Belirtilen hastane ise sigara bağımlılığı konusu altındaki seminere ev sahipliği yaptığı görüldü. Seminere, Suudi Arabistan’dan yolcu olan öğrenci bireyler yoğun bir katılım gösterdi. Yılmaz, sunumu esnasında sigaranın en ölümcül bağımlılık halinde olduğunu dile getirdi..
Suudi Arabistan’dan gelmiş olan öğrenci bireylere sigara bağımlılığı konusu içerisinde bir seminer düzenlendi. Acıbadem Ankara Hastanesinde verilmiş olan eğitim içerisinde, Doç. Dr. Ayşe Yılmaz sunum yaptığı belirtildi. Belirtilen hastane ise sigara bağımlılığı konusu altındaki seminere ev sahipliği yaptığı görüldü. Seminere, Suudi Arabistan’dan yolcu olan öğrenci bireyler yoğun bir katılım gösterdi. Yılmaz, sunumu esnasında sigaranın en ölümcül bağımlılık halinde olduğunu dile getirdi.
Aynı zamanda sigaranın içerisinde 4000 binden fazla maddenin yer aldığını da belirtti. Doç. Dr. Ayşe Yılmaz, sigaranın içerisinde bulunan maddelerden en az 81 tanesinin doğrudan kansere neden olan maddeler olduklarını açıkladı. Aynı zamanda sigara ve bağımlılık yapan diğer maddeler arasında hiçbir farkın olmadığını da ifade etti. Yılmaz, nikotinin ciddi bağımlılıklara yol açan bir madde olduğunu da sözleri arasına ekledi.
Doç. Dr. Yılmaz; sigara kullanımı hakkında şunları söyledi: “Başladıktan sonra bırakması zor bir alışkanlıktır. Bu sebepten hiç başlanılmaması gerekmektedir. Sigara içerisinde bulundurduğu maddeler ile doğrudan kanserli hücreleri aktive etmenin yanı sıra KOAH olarak bilinen kronik bronşit hastalığının da en büyük sebeplerindendir. Sigara kullanımı içerisinde bulundurduğu maddelerden dolayı yeterli oksijen alınımına izin vermediği için cilt, dudak, gırtlak kanserlerini de tetiklemektedir.”
“Türkiye’de yetişkinlerde sigara kullanımından kaynaklanan kanser oranı %30 civarında” Sigara kullanımının en çok 25-44 yaş aralığında gözlemlendiğini belirten Yılmaz, lise dönemlerindeki sigara kullanımlarının üniversite çağlarında biraz daha azalma gösterdiğinin altını çizdi. Pasif içicilerin de akciğer kanseri gibi kanserlere yakalanma olasılığının %90 olduğunu belirten Doç. Dr. Ayşe Yılmaz öğrencilerden çevrelerinde sigara kullanan kişileri uyarmalarını istedi.