Sinop Üniversitesi’nde Yüz yüze Eğitim Heyecanı
Bir buçuk yıllık aranın ardından 27 Eylül 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitimin yeniden başladığı Sinop Üniversitesi’nde, öğrencilerin gelişiyle beraber kampüs ve yerleşkeler eski özlenen günlerine geri döndü.
Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitimin başlamasının sevincini yaşayan öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren Üniversite’ye giriş yapmaya başlarken, güvenlik görevlileri tarafından öğrencilere COVID-19 tedbirleri kapsamında uygulanan tedbirlere ilişkin bilgiler verildi.
Yüz yüze eğitim için koronavirüsle ilgili gerekli tüm tedbirlerin günler öncesinden alındığı Üniversitede, ders öncesi sınıflar ve laboratuvarlar dezenfekte edilerek sosyal izolasyon kurallarına uygun hale getirilirken, ortak kullanım alanlarına maske, mesafe ve temizlik konularında uyarıcı görseller asıldı.
“Öğrencilerimizin Gelmesiyle Kampüsümüz Özlenen Günlerine Geri Döndü”
Bir buçuk yıllık aranın ardından yeniden yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Uzun bir süre ayrı kaldığımız öğrencilerimize bugün yeniden kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizler de en az onlar kadar heyecanlıyız. Öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte kampüsümüz özlenen eski hareketli günlerine geri dönmüş oldu. En büyük temennimiz 2021-2022 Akademik Yılının aksatmadan ve kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde devam etmesidir. Bunun için de gerekli tüm önlemlerimizi aldık” dedi.
“Tedbiri Elden Bırakmayacağız“
Rektör DALGIN, Üniversitemizdeki tüm eğitim alanlarında İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda gerekli tedbirlerin alındığını da belirterek şu bilgileri paylaştı:
“Yüz yüze başladığımız yeni eğitim öğretim yılında tedbiri de asla elden bırakmayacağız. Bu kapsamda akademik ve idari personelimizin HES kodu ve risk durumu kontrolü Personel Özlük Otomasyon Sistemi üzerinden akademik birimlerde Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Sekreteri, diğer birimlerde ise Personel Özlük Otomasyon Sistemini kullanmaya yetkilendirilen personel tarafından her mesai günü başlangıcında yapılacak ve riskli bulunan personel hakkında gerekli işlemler tesis edilecektir.
“Öğrenci ve Personelimizin Sağlığını Korumak Temel Amacımızdır“
Öğrencilerimizin HES kodu ve risk durumu kontrolü ise Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden birim öğrenci işleri personeli tarafından her mesai günü başlangıcında yapılacak ve riskli bulunan öğrencilerin Üniversiteye ait yerleşkelere girmemeleri sağlanacaktır. Riskli durumda yer alan öğrencilerin bu durumunu belgelendirmeleri koşuluyla riskli bulundukları süreler devamsızlıktan sayılmayacaktır. Öğrenci ve öğretim elemanlarımızın sağlığını korumak ve eğitimin kesintisiz devam etmesini sağlamak temel amacımızdır. Bu kapsamda öğretim elemanlarımız ve akademik danışmanlarımız tarafından Covid-19 küresel salgınıyla mücadele kapsamında öğrencilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak, aşı olmanın önemi konusunda tavsiyelerde bulunulacaktır” dedi.