Dolar 34,5496
Euro 36,1705
Altın 2.996,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 7°C
Yağmurlu
Sinop
7°C
Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C

Ücretsiz internet her siteye girmeyecek!

Ücretsiz internet gelecek gelecek ancak her siteye girmek hayal olacak…

Ücretsiz internet her siteye girmeyecek!
13 Şubat 2016 17:28

Ücretsiz internet gelecek gelecek ancak her siteye girmek hayal olacak…

Gençlerde internet bağımlılığını önlemek, doğru ve güvenli internet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan ‘Ortaöğretimde İnternet Bağımlılığı Önleme ‘Yüzyüze Devam ediyor’ projesinin kapanış programı ve aynı amaçla hazırlanan ‘Yağmur ile Toprak Çevirimiçi’ kitabının lansmanı İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Üç yıldır süren projeyle, 15-18 yaş arası gençlerde internet bağımlılığını önlemek amacıyla etkinlikler ve seminerler düzenlendi. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “Moda deyimiyle internette sörf yaparken, kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlardan korumak için devletin, internet servis sağlayıcıların, ailelerin duyarlı olmasına çok büyük ihtiyacımız var. Sosyal hayatta, okulda, çevrelerinde yabancı kimselerle arkadaşlık etmesini istemediğimiz yavrularımızı, milyonlarca insanın arasına korumasız salıvermemiz düşünülemez” dedi. Konuşmasında TÜİK’in 2015’te yayınladığı ‘Hane Halkları Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın sonuçlarını da paylaşan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“16 yaş grubunda bilgisayar ve internet kullanımı yüzde 54.8. Ülkemiz genelinde halkımızın internete erişim imkanı yüzde 60.5. Ülkemizdeki hanelerin yüzde 96.8’inde cep telefonu bulunuyor. Yine önemli bir veri, internet kullanan bireylerin yüzde 80.9’unun amacının sosyal medya profili oluşturmak, mesaj göndermek ve fotoğraf gibi içerik paylaşımı olduğunu görüyoruz. Yani bilgi paylaşımından daha çok bunlarla ilgili interneti kullanıyoruz. Bu gibi bilgi ve verileri çoğaltabiliriz ancak kısaca bahsettiğim bu bilgiler de yeterince gösteriyor ki doğru internet kullanımını yaygınlaştırmak toplumun yarısından fazlasını, hemen hemen tamamına yakınını yakından ilgilendiriyor.”

BİLGİSAYAR ÇOCUKLARIMIZIN ESİRİ OLMALI

Programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj, salonda bulunanlara okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gelişen teknolojiyle birlikte internet bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da gençlerimizi kendisine esir eden bir araç haline dönüştü. Çocuklarımız bilgisayarın esiri değil, bilgisayar çocuklarımızın esiri olmalı. Bu konuda hem ailelerimize hem de gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Gençlerimizin internet bağımlılığını önlemek için gerçekleştirilen her projeye daha önce olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.”

ÜCRETSİZ İNTERNET GÜVENLİ OLACAK

Yaptığı konuşmada, yoksul ailelere sağlanacak ücretsiz internetin güvenli internet olacağını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızı internetin içerisindeki bütün zararlı etkilerden korumamız gerek. İnternete ulaşacaklar, orada öğrenecekler ama burada ne fiziksel ne de zihinsel gelişimlerini engelleyici bir etki olmalı. Çocukluklarını yaşamaları lazım. Sosyalleşmelerini sağlayan bütün aktiviteleri kullanmalılar. Çocuklarımızın çantalarını kontrol ettiğimiz gibi ellerindeki elektronik aletleri de kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için de bizim 64’üncü hükümet olarak ilk üç aylık eylem planında söz verdiğimiz işlerimizden biri, kısmen bizim bakanlığımızın da sorumluluğunda olan yoksul ailelere ücretsiz internet imkânı verilmesiydi. Bu sözümüz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yoksul ailelerin çocukları da evlerinde ücretsiz internete ulaşabilme imkânına sahip olacaklar ama bu güvenli internet olacak.”

TEDBİR ALIP, ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ

“Bireyler, sanal bir âlemin düzensiz zemininde yalnızlaşıyor” diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

Biz ne yapmalıyız, bu sorunları konuşmaktan ziyade hemen tedbir alıp, çözümler üretmeliyiz. Tamamen internetsiz bir dünya artık mümkün değil. Bunu da kimse savunmuyor zaten. Yapılacak iş tıpkı bu projede olduğu gibi çocuklarımıza internet araçlarını doğru kullanmalarını öğretmek. Oradaki zararlardan korunmaları için gerekli zırhı onlara kazandırmak. Diğer yandan internetteki faydalı içeriklerin sayısını arttırmak için de gayret sarf etmeliyiz.” Avcı çocuklara, “Şu siteye girme yerine şu siteye gir, demenin pedagojik açıdan daha yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

GENÇLER HAREKET ETMİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “Bir odanın içerisinde online iken, hayatla iç içe olduğunuzu düşünerek vakit geçirdiğinizde aslında hayattan kopuk olduğunuzun farkında değilsiniz. Gençlerimiz iletişim içerisinde elektronik dünyayı kullanıyorlar ama hareket etmiyorlar. Günlük hayat içerisinde bedensel aktiviteyi yapmak konusunda daha gayretli olmamız gerekiyor” diye konuştu. Mahallelerdeki halı sahaları arttıracaklarını da belirten Kılıç, “Tek amacımız çocuklarımız ve gençlerimiz daha fazla spor aktivitesi içerisinde bulunsun. Daha fazla birbiriyle fiziki anlamda temas içerisinde olsunlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.