Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 24°C

Vatandaşın Sağlığı Tehdit Altında

Eski Ayancık Devlet Hastanesi binasının yıkımı sırasında oluşan toz bulutu nedeniyle vatandaşlar sağlıklarının tehdit altında olduğunu söyledi.

Vatandaşın Sağlığı Tehdit Altında
27 Ağustos 2024 15:00

Eski Ayancık Devlet Hastanesi binasının yıkımı sırasında oluşan toz bulutu nedeniyle vatandaşlar sağlıklarının tehdit altında olduğunu söyledi.

Ayancık’ta bir süredir kullanılmayan eski Devlet Hastanesi binasının ilk önce içindeki malzemeler boşaltıldı. Sonrasında iş makinaları aracılığıyla binanın yıkım çalışmaları başlatıldı. Yıkım işlemi sırasında sulama çalışmalarının yetersizliği nedeniyle havada toz bulutu oluştu.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yolun ulaşıma kapatılarak sağlık önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Mikrobun toz olarak havaya yayıldığını belirten bir vatandaş ise “Eski binada hastane mikrobu olduğu gerekçesiyle hiçbir hizmette kullanılmadı. Ancak şimdi yıkımı sırasında bu mikrobu yaymaktadır. Hastanenin tuvaletleri ve ilaç atıklarını toz olarak soluyoruz. Bu şekilde yıkım olmaz. Büyük bir çadırla cephenin sarılması gerekir. Bu durum salgın hastalık yaparsa tehlike olur, yazık olur.” diyerek tepkisini gösterdi.

Bir başka vatandaş ise kömür dumanı yüzünden kış aylarında hava kirliliğine dikkat çekerek “Bu toz dumanı da bir şey mi? Ayancık halkı yıllardır kışın kalitesiz kömür yüzünden kirli havayı soluyor. Ayancık halkının yarısı astım hastası. Doğalgazın bir an önce ilçeye gelmesi gerekiyor” dedi.

Eski hastane binasının yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra yerine yapılacak yeni binada 112 Acil Çağrı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi hizmet verecek.

Vatandaşın Sağlığı Tehdit Altında

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.